Aan boord: zaterdag 17 augustus 16.00 u in Troon, Schotland
Van Boord: woensdag 28 augustus 10.00 u in Scrabster, Schotland

Prijs € 1.450,- p.p. inclusief alle maaltijden, drankjes bij de maaltijden (koffie. thee, melk en water), compleet beddengoed en handdoeken, exclusief alle overige drankjes. Prijs op basis van een gedeelde 2-persoonshut.

De zeilreis begint en eindigt in Schotland. U bent zelf verantwoordelijk voor het organiseren van uw reis naar Troon en terugreis vanuit Scrabster. Dit is niet bij de reissom inbegrepen.

Laat u, gedragen door onze luxe driemaster, meevoeren naar de mooiste gebieden in Schotland. Verken Schotland vanuit haar mooiste en meest unieke perspectief, via het water. Laat de wind en het weer mee bepalen hoe de reis verloopt en geef u over aan de natuurkrachten. Plaatsen die normaal gezien moeilijk of niet te bereiken zijn wachten op u; hun bewoners zullen u met hun Schotse hartelijkheid graag ontvangen. Geniet van de verschillende soorten vrije (zee)vogels en de kans om door dolfijnen en walvishaaien vergezeld te worden tijdens uw reis.

Deze reis is helaas volgeboekt. U kan via deze link contact opnemen om op de reservelijst geplaatst te worden.

Reisprogramma

Wind en weder dienende spannen de kapitein en zijn bemanning zich maximaal in om u een overgetelijke reis te bezorgen waarbij zo veel mogelijk van de omschreven reisdoelen bereikt worden.

De gasten komen op zaterdag 17 augustus rond 16.00 u aan boord in Troon. De gasten worden bekend gemaakt met de ins and outs van het schip door de kapitein en zijn bemanning, hutten worden ingedeeld (en bagage uitgepakt). Een ontspannen avond in Troon waarbij de gasten ook kennis kunnen maken met elkaar, genietend van een drankje aan de bar.

Wij beginnen zondag aan een dag zalig zeilen naar Ballycastle waar wij eind van de dag arriveren. Op zondagavond e/o maandagochtend kunnen de gasten Ballycastle en haar Giant Causeway aan de Ierse kust bezoeken. Deze rotsformatie bestaat uit zo’n 40.000 basaltzuilen en staat sinds 1986 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Giant Causeway zou zijn ontstaan bij een vulkaanuitbarsting, zo'n 60 miljoen jaar geleden en was onder meer het decor voor filmopnames van de bekende HBO serie Game of Thrones.

In de middag worden de zeilen gehesen met als bestemming Port Ellen. Port Ellen is een charmant dorp met mooie witgekalkte terrassen.

De distilleerderij Port Ellen werd in 1983 gesloten en omgebouwd tot een grote mouterij. De naam Port Ellen is sinds die tijd bekend geworden als een van de grote “verloren distilleerderijen van Schotland.

Op dinsdag wordt een dag op Islay doorgebracht. Vanuit Port Ellen kunnen er verschillende wandelingen gedaan worden naar o.a. de Carraig Fhada and the Singing Sands en de megalieten van Islay. De Carraig Fhada vuurtoren is een iconisch gebouw dat in de jaren ‘30 is gebouwd. Daarnaast kunnen vanaf Port Ellen te voet de drie distilleerderijen Laphoaig, Lagavulin en Ardbeg worden bezocht. Op het terrein van Laphroaig kunnen leden van de Laphroaig de vlag planten en het bekende glaasje whisky innen. De distilleerderij van Ardbeg staat, naast de zeer goede whisky, bekend om de uitstekende keuken.

In de avondvertrekken we, afhankelijk van de wind varen we door de “Sound of Jura” gevaren (met een tussenstop in Port Askaig), ófwel we zetten de reis voort langs de westkust richting het noorden voortgezet wordt.

The sound of Jura, (Schots-Gaelisch: An Linne Rosach) is een zeestraat in Argyll en Bute. Hier woonde tussen 1946 en 1949 George Orwell in Barnhill, een boerderij in het noordoosten van het eiland, waar hij zijn roman 1984 voltooide.

Tijdens deze vaartocht heeft u een mooi uitzicht over de heuvels van Jura, The Jura Pabs en de distilleerderijen Caol Ila en Bunnahabhain op Islay.

De volgende bestemming is Tiree, bereikbaar na een dag uitwaaien aan boord/ zeilen. Tiree, het meest westelijke eiland van de Binnen-Hebriden, bekend om haar prachtige witte zandstranden en relatief hoge temperaturen.

Als wind en weder het toe laten is er een wandeling van ruim 10km beschikbaar naar de Ringing Stone. Deze wandeling is redelijk vlak en doorkruist de mooie natuur van Dun Mòr broch en de Tràigh Mhòr stranden. Vlak bij de aanlegplaats is er een korte wandeling van 2km beschikbaar.

Als de reis volgens plan verloopt vaart het schip op donderdag eerst via Barra óf rechtstreeks naar St. Kilda (wind en weder dienende).

Op vrijdag wordt St. Kilda bezocht. De St Kilda-archipel is de belangrijkste broedplaats voor zeevogels in Noordwest-Europa en bezet de eerste plaats op de Werelderfgoedlijst. De grootste kolonie zeekoeten ter wereld bevindt zich op deze eilanden, net als de grootste kolonies papegaaiduikers en noordse stormvogels van Groot-Brittannië. In totaal broeden er meer dan een miljoen vogels op de kliffen. Voor meer informatie over de geschiedenis van het eiland en de natuur organiseert Scotlands National Trust rondleidingen op het eiland.

Bij gunstig weer en een voorspoedige reis vaart Thalassa door naar Stornoway de havenplaats op Lewis. Vanuit Stornoway is er een heerlijke en makkelijke wandeling over het terrein van Lews Castlebeschikbaar met een mooi uitzicht over de baai (met de Thalassa als blikvanger).

De Calanias Standing Stones van Lewis is een 5000 jaar oud kruisvormig geheel van stenen dat minstens 2000 jaar lang een belangrijke plaats voor oude mystieke rituelen is geweest.

Een andere optie als reisdoel is Tarbert ( de grootste plaats op Harris , Buiten-Hebriden) en de dag daarna naar Loch Inchard, een prachtige Schotse baai. Op dinsdag worden zo mogelijk de Orkneys bezocht. De reis eindigt in Scrabster op dinsdagavond waar de gasten op woensdag ochtend 28 augustus voor 10.00 u het schip verlaten.

Een video met sfeerbeelden opgenomen tijdens onze Hebridenreis in 2018:

https://www.youtube.com/watch?v=C820UAypnIU

 

Let op: bij alle reisdoelen geldt dat deze wind en weder dienende zijn.

Deze reis is helaas volgeboekt. U kan via deze link contact opnemen om op de reservelijst geplaatst te worden.

Naar boven