Helaas geen Hebridenreis in 2021 

SCHOTSE HEBRIDEN 2018

Natuur, prachtige vergezichten, wilde dieren, vogels, kastelen en abdijen, dat is in een notendop wat u kan verwachten tijdens onze reizen naar de Hebriden. Plaatsen die normaal gezien moeilijk of niet te bereiken zijn wachten op u; hun bewoners zullen u met hun Schotse hartelijkheid graag ontvangen. Tijdens het zeilen kunt u genieten van vele zeevogels: Jan van Genten, papegaaiduikers, zeekoeten enz. Bovendien bestaat er grote kans om door dolfijnen en walvishaaien vergezeld te worden tijdens uw zeiltocht.

 

ZEILREIS HEBRIDEN (9 dagen)

PROGRAMMA

Aan boord: Zaterdag 1 september 2018 om 14:00 uur in Oban/Schotland
Van boord: Maandag 10 september 2018 om 10:00 uur in Invergordon/Schotland

Dag 1: Oban-Tobermory
U komt aan boord in Oban, een gezellig vissersplaatsje met een eigen distilleerderij. Het stadje ligt aan de voet van de indrukwekkende bergen van Lorn. Met z’n kronkelige straatjes en z’n pittoreske baai vol vissersbootjes, jachten en veerboten, is Oban de parel van de West Highlands. Daarna wordt de reis begonnen naar Tobermory, waar we in de haven overnachten.

Dag 2: Tobermory
Vandaag brengen we de dag door in Tobermory , een schilderachtig en kleurrijk vissersdorp met een bekende  distilleerderij, leuke pubs en winkeltjes. Aansluitend varen we door naar Skye, het grootste en tevens noordelijkst gelegen eiland van de Binnen-Hebriden. Dit eiland is beroemd om zijn spectaculaire landschap met vele indrukwekkende ruïnes, zoals Dunvegan Castle, bekend om zijn prachtige tuinen. Een bezoek aan de Talisker Whisky Distillery is een goede gelegenheid om meer te weten te komen over het meest bekende product van Schotland.

Dag 3: Tarbert/South Harris
Aan het einde van de ochtend vertrekken we naar Tarbert, de  grootste plaats op het eiland Harris. In deze haven, gelegen in een vallei en tegen een achtergrond  van ruige bergtoppen, brengen we de nacht door.

Dag 4: Ullapool
Op deze ochtend zetten we koers naar Ullapool, één van de mooiste dorpjes  van Schotland. De regio rond Ullapool staat bekend om zijn prachtige ruige natuur en de vele soorten wilde dieren die hier nog te vinden zijn. Sommige van de eilanden in de buurt van het dorp staan bekend om hun grote bijzondere vogelpopulaties. Mede hierdoor is Ullapool erg populair bij vogelaars.

Dag 5: Loch Inver
We verlaten Ullapool en zeilen verder naar Loch Inver, een belangrijke vissershaven in een spectaculair landschap met vele lochs.

Dag 6 en 7: Stromness-Orkey
We hebben een lange oversteek voor de boeg. We varen naar Stromess /Orkney. De Orkney-eilanden of Orcaden vormen een groep van ongeveer 200 kleine eilanden, de natuurlijke habitat van onder andere walvissen en orka’s. De Orkney-eilanden zijn al meer dan 5000 jaar bewoond en dat is te zien aan indrukwekkende opgravingen  en meerdere Standing Stones die u in het landschap tegenkomt. Een andere bezienswaardigheid is ‘the old man of Hoy’, een enorme rots die loodrecht uit zee komt. De eerste plaats die wij aandoen in deze regio is Stromness , een dorp op Mainland,  gelegen bij een natuurlijke haven aan de zuidwestzijde van het eiland. Er zal ook een dag besteed worden aan het bezoeken van Orkney.

Dag 8: Scrabster
Vandaag brengen we een bezoek aan Scrabster, de noordelijkste haven van het Schotse vasteland en van groot belang voor de Schotse visserij. De plaats geniet  bekendheid als veerhaven naar de Orkney-eilanden.

Dag 9: Invergordon
Vandaag beginnen we aan de lange oversteek naar  Invergordon, de laatste plaats die wij tijdens deze zeilreis aandoen.

Dag 10: Invergordon
Vanaf 08.00 uur (tot 10.00 uur) gaan de gasten van boord in Invergordon.

 

PRIJS
Zeilreis Hebriden Large (9 dagen): € 1.095,- p.p.                                   

De tocht is inclusief:
- 9 overnachtingen aan boord in een tweepersoonshut met eigen douche;
- alle maaltijden gedurende de reis (ontbijt, lunch en diner);
- non-alcoholische drankjes bij de maaltijden (koffie, thee, melk en water).

De tocht is exclusief:
- alle overige non-alcoholische en alle alcoholische drankjes (bier, wijn en whisky)
- excursies aan wal.

De zeilreis begint en eindigt in Schotland. U dient zelf uw reis naar Schotland te regelen. Dit is NIET bij de prijs inbegrepen.

 

Zie ook  het filmpje over de Hebridenreis van 2018 in deze link: https://www.youtube.com/watch?v=C820UAypnIU

 

Voor meer informatie en reserveringen kunt u ons bellen op +31 (0)6-82446488

 

 
Go To Top