Aan boord: Zaterdag 13 september 2025 om 16:00 uur in Ullapool/Schotland
Van boord: Zaterdag 20 september 2025 om 10:00 uur in Scrabster/Schotland

€ 1.475,- p.p.
Prijs is op basis van indeling van 2 personen in een tweepersoonshut.

 

Laat u leiden door de stromingen en de wind en geniet van het fascinerende Schotse landschap zoals dat alleen vanaf een schip mogelijk is.

 

Boek deze reis nu online

De reissom is inclusief...

  • 7 overnachtingen aan boord in een tweepersoonshut met eigen douche;
  • alle maaltijden gedurende de reis (ontbijt, lunch en diner);
  • non-alcoholische drankjes bij de maaltijden (koffie, thee, melk en water);

Niet inbegrepen zijn...

  • alle overige non-alcoholische en alcoholische drankjes (bier, wijn en whisky);
  • extra excursies aan wal  (deelname is overigens niet verplicht).

De zeilreis begint en eindigt in Schotland. U dient zelf uw reis naar Schotland te regelen. Dit is NIET bij de prijs inbegrepen. Voor uw reis naar het schip en weer terug verwijzen wij u graag naar de website Rome2Rio: https://www.rome2rio.com

 

Schets van deze reis:

Ahoy avonturiers!

Bereid u voor op een epische Hebriden zeiltocht van Ullapool naar Scrabster, van 13 tot 20 september 2025!

We starten onze reis met een warm welkom aan boord  van Thalassa in Ullapool op zaterdag 13 september om 16.00 uur. Van daaruit zetten we koers naar het betoverende Tarbert op Harris, waar we kunnen genieten van 50 zeemijlen aan prachtig uitzicht en avontuur op zee. 

Tarbert is een schilderachtig dorpje gelegen op het eiland Harris dat deel uitmaakt van de Buiten-Hebriden van Schotland. Het staat bekend om zijn prachtige landschappen, de  traditionele distilleerderij en de wereldberoemde Schotse wollen stoffen.
We maken een korte wandeling naar der andere kant van het eiland. Daar hebben we uitzicht over de Atlantische Oceaan. Daarna zetten we onde reis voort naar Stornoway op Lewis. Daar staat ons een een dag vol ontdekkingen te wachten. 

Stornoway is de grootste stad op het eiland Lewis en Harris en biedt een mix van historische bezienswaardigheden, moderne voorzieningen en een bruisende cultuur. 
Vanuit Stornoway varen we 's avonds door naar de Orkney's waar we aankomen in Scapa Bay na een langere zeiltocht,  of bij ongunstige stroming, in Stromness. 

De Orkney-eilanden zijn een archipel van ongeveer 70 eilanden gelegen voor de noordoostkust van Schotland. Ze staan bekend om hun rijke archeologische erfgoed, prachtige landschappen en uitstekende zeilomstandigheden. Vanuit Scapa Bay kunnen we een wandeling maken door het historische centrum van Kirkwall, de hoofdstad van de Orkneys. In de avond varen we een klein stukje, naar Stromness. In de avond is er gelegenheid om het gezellige plaatsje te bezoeken. 

Vrijdag overdag is er  de mogelijkheid tot het maken van een fietstocht naar overblijfselen van het prehistorische dorp  Scara Brae en de stenencirkel van Stenness.  Het alternatief is  een wandeling van 9km rondom Stromness en Warbeth.

 In de namiddag is het tijd om naar onze eindbestemming te zeilen: Scrabster. 

We maken weer een korte oversteek, waarbij we arriveren in deze prachtige haven. Scrabster is een havenstadje gelegen aan de noordkust van Schotland in de regio Caithness. Het biedt een prachtig uitzicht op de ruige kustlijn en de nabijgelegen Orkney-eilanden, evenals uitstekende vismogelijkheden en historische bezienswaardigheden.

We hebben het genoegen om Gerard Spaans, onze wandelgids voor Schotland aan boord te hebben. Gerard organiseert de wandelingen en de verschillende uitstapjes en zal ons begeleiden bij het verkennen van de prachtige plekken die we onderweg tegenkomen. 

Dus gooi de trossen los en bereid u voor op een onvergetelijke zeilervaring langs de betoverende kustlijnen van Schotland. Tot ziens aan boord!

 

Let op: deze reisschets is afhankelijk van wind en weer en kan varieren.

Boek deze reis nu online

Naar boven