Aan boord: 26 augustus 2023 in Oban
Van boord: 2 september 2023 in Troon

Prijs per persoon: € 1275,00
Prijs is op basis van indeling van 2 personen in een tweepersoonshut.

Deze reis heeft inmiddels plaatsgevonden; u kunt niet meer boeken

De Schotse eilanden lenen zich uitstekend voor wandelingen. Wandelaars weten zich omringd door een uitnodigend landschap en de zee is nooit ver weg. Onze gasten mogen kiezen of zij gebruik maken van de begeleiding van de wandelgids of zelfstandig een van de aangeboden routes zullen wandelen. De gasten ontvangen van alle wandelingen een goede routebeschrijving en coördinaten in GPX-formaat of voor Google Maps. De gids en whiskykenner aan boord is Gerard Spaans (64). Hij is al tientallen jaren actief is het organiseren van whisky tastings en diners. Om deze kennis te ondersteunen heeft hij diverse opleidingen gevolgd en weet als geen ander zijn enthousiasme over te brengen. Whisky is natuurlijk een werelddrank en wordt daarom over de gehele wereld gemaakt. Maar de Schotse whisky heeft een aparte plaats in het hart van Gerard en daarmee ook het Schotse landschap, natuur en cultuur.

De reissom is inclusief...

  • 7 overnachtingen aan boord in een tweepersoonshut met eigen douche;
  • alle maaltijden gedurende de reis (ontbijt, lunch en diner);
  • non-alcoholische drankjes bij de maaltijden (koffie, thee, melk en water);

Niet inbegrepen zijn...

  • alle overige non-alcoholische en alcoholische drankjes (bier, wijn en whisky);

De zeilreis begint en eindigt in Schotland. U dient zelf uw reis naar Schotland te regelen. Dit is NIET bij de prijs inbegrepen.

Voor uw reis naar het schip en weer terug verwijzen wij u graag naar de website Rome2Rio: https://www.rome2rio.com

Reisprogramma

Za 26/08

Inschepen om 16:00 in de haven van Oban (Keltisch voor “Kleine Baai”). Overdag kan je op eigen gelegenheid de distilleerderij van Oban Whisky bezoeken. Deze kleine, intieme, distilleerderij ligt in het midden van het schilderachtige havenstadje.

Zo 27/08 - naar Tobermory

Op zondag 27/08 varen we van Oban naar Tobermory op het eiland Mull. Daar is er gelegenheid voor het bezoeken van de distilleerderij van Tobermory whisky. In dezelfde distilleerderij wordt de zwaar geturfde Ledaig whisky gemaakt.

Daarnaast is er de gelegenheid om één van de twee lokale wandelingen te maken: (1) de Lighthouse Circuit van 5,5km en (2) de route Aros Park en Tobermory Circuit, ook van 5,5 km. Het eiland Mull is naar Schotse begrippen erg vlak en leent zich daarom uitstekend voor een eerste verkenning van wat ons verder te wachten staat deze week. Beide route zijn redelijk eenvoudig en voeren langs de mooie natuur van dit Schotse eiland. Route (1) biedt mooie uitzichten vanaf de kust, route (2) voert langs een waterval en een klein natuurgebied.

Afbeelding met natuur, kust

 

Ma 28/8 naar Isle of Tiree

Deze dag wacht een forse zeiltocht naar het eiland Tiree. Op het eiland kan de wandeling naar de Ringing Stone & Dun Mòr broch en Tràigh Mhòr worden gemaakt (10km). Ook deze wandeling is redelijk vlak, maar voert over ruig terrein, soms zonder paden en over grasvlaktes. Stevige wandelschoenen zijn aanbevolen.

Isle of Tiree

De wandeling voert in een grote cirkel naar de noordkust van het kleine eiland en via een andere route weer terug naar de haven.
Na de wandeling blijven we in de haven van Tiree.

Di 29/08 - Colonsay

Vanaf Tiree varen we naar Colonsay. Als de tijd het toe staat, kunnen we een kort bezoek brengen aan het eiland Iona. Daar hebben we de mogelijkheid om het klooster te bezoeken, of te wandelen naar de top van Dùn Ì (101m). Vanaf daar heb je een mooi uitzicht over dit eiland.

Afhankelijk van de aankomsttijd op Colonsay is er gelegenheid voor een wandeling van 8 km. De route voert vanaf de haven van Scalasaig en leidt over meer geaccidenteerd terrein langs het Lord Colonsay monument, uitzichtpunten en het verlaten vissersdorp Riasg Buidh.

Scalasaig

We overnachten in de haven van Scalasaig.

Wo 30/08 - Naar Islay

Na een korte zeiltocht komen we aan in de baai bij de distilleerderij van Bunnahabhain. Daar kan de distileerderij worden bezocht of is er de gelegenheid voor forse kustwandeling van ruim 13km.

Bunnahabhain - Whisky Foundation

Indien gewenst kan je ook gewandeld worden naar Port Askaig. Daar bevindt zich de moderne, grote, destilleerderij van Caol Ila. De Thalassa pikt haar gasten ter plaatse na deze wandeling en het eventuele bezoek weer op.

Een alternatief is een wandeling naar de menhirs, 5 km over vlak terrein.

Hierna vervolgen we de tocht naar Port Ellen, waar we de nacht door brengen in de haven.

Do 31/08 - Islay

Er is ruim tijd om een bezoek te brengen aan meerdere distilleerderijen. Vanaf Port Ellen zijn Laphroaig, Lagavulin en Ardbeg lopend bereikbaar. Bezitters van een Laphroaig-landgoed kunnen daar hun vlag planten en de huur van de afgelopen periode innen in de vorm van een dram whisky.
In de middag varen we naar Campbeltown

Vrij 01/09 - Campbeltown en Troon

In Cambeltown is er gelegenheid voor een mooie wandeling. De echte whisky-liefhebbers zijn echter in de gelegenheid om de destilleerderij van Springbank te bezoeken. Deze is een absolute must voor deze doelgroep. Op deze destilleerderij worden ook Longrow (geturfd) en Hazelburn (Lowland stijl) gemaakt. In deze destilleerderij is handwerk en vakmanschap het motto. Ook vind je in Campbeltown de destilleerderijen Kilkerran en Glen Scotia. Glen Scotia is een toonbeeld van de kwaliteit van deze, destijds zeer omvangrijke, whiskyregio.

De wandeling van 6,5km voert door bosgebied naar Beinn Ghuilean waar geweldig uitzicht over Cambeltown en de baai te bewonderen valt.

Beinn Ghuilean circuit, Campbeltown (Walkhighlands)

In de middag varen Thalassa naar Troon. ’s Avonds kunnen de gasten aan boord of in de lokale pub de ervaringen van deze week met elkaar delen.

Za 02/09 – ontschepen

In de ochtend verlaten de gasten het schip en gaat ieder weer zijns weegs.


Let op: in deze reisomschrijving wordt een globale indeling van de reis gegeven waarbij route’s en dagindelingen kunnen afwijken, alles aan boord gebeurt wind en weder dienende. Het dragen van comfortabele kledij en stevig schoeisel wordt aanbevolen gedurende deze reis.

Deze reis heeft inmiddels plaatsgevonden; u kunt niet meer boeken


pdfDownload aanvullende informatie

Om online te reserveren klikt u op de groene knop onderaan elke reisbeschrijving.

Voor meer informatie en reserveringen kunt u ons bellen op +31 (0)682446488 of mailen naar Brigitte@tallshipthalassa.nl

Let op: u ontvangt uw boekingsbevestiging via e-mail. Er bestaat altijd een kans dat e-mail in uw spambox belandt. Wij adviseren u om in uw e-mailprogramma het adres brigitte@tallshipthalassa.nl toe te voegen aan de lijst van vertrouwde e-mailadressen. Mocht u de mail niet binnen enkele uren ontvangen hebben, neemt u dan contact met ons op.

Naar boven