€ 1.600,- p.p.

Aan boord: Woensdag 28 augustus 2024 om 16:00 uur in Scrabster/Schotland
Van boord: Zaterdag 7 september 2024 om 10:00 uur in Oban/Schotland

Prijs is op basis van indeling van 2 personen in een tweepersoonshut.

Boek deze reis nu online

De reissom is inclusief...

  • 10 overnachtingen aan boord in een tweepersoonshut met eigen douche;
  • alle maaltijden gedurende de reis (ontbijt, lunch en diner);
  • non-alcoholische drankjes bij de maaltijden (koffie, thee, melk en water);
  • 1 whiskytasting aan boord, tijdens deze reis is er een whisky-expert aan boord die met u meereist

Niet inbegrepen zijn...

  • alle overige non-alcoholische en alcoholische drankjes (bier, wijn en whisky);
  • de toegangstickets voor de bezoeken aan de diverse distilleerderijen;
  • extra excursies aan wal. De kosten voor de verschillende excursies bedragen ca. € 100,- per persoon in totaal (deelname is overigens niet verplicht).

De zeilreis begint en eindigt in Schotland. U dient zelf uw reis naar Schotland te regelen. Dit is NIET bij de prijs inbegrepen.  Voor uw reis naar het schip en weer terug verwijzen wij u graag naar de website Rome2Rio: https://www.rome2rio.com

Whisky expeditie 

Op woensdag 28 augustus 2024 stapt u om 16.00 uur aan boord van Thalassa in Scrabster, Thurso.

Scrabster is als noordelijkste haven van het Schotse vasteland van groot belang voor de Schotse visserij. De plaats geniet bekendheid als veerhaven naar de Orkney-eilanden.In Thurso kunnen de gasten op eigen gelegenheid Wolfburn distillery bezoeken voor het aan boord gaan. Voor meer info: https://wolfburn.com

Op donderdag worden de zeilen gehesen met als bestemming de Orkneys.

De Orkney-eilanden of Orkaden vormen een groep van ongeveer 200 kleine eilanden, de natuurlijke habitat van onder andere walvissen en orka’s. De Orkney-eilanden zijn al meer dan 5000 jaar bewoond en dat is te zien aan indrukwekkende opgravingen en vele Standing Stones die u in het landschap tegenkomt. Een andere bezienswaardigheid is ‘the old man of Hoy’, een enorme rots die loodrecht uit zee komt.

Het schip meert af bij Scapa Bay waar Scapa distillery en/of Highland park distillery bezocht kunnen worden. Via een korte wandeling kunnen de gasten s’avonds naar Kirkwall gaan, zeker de moeite waard.

Stromness, Orkney

Ook Stromness wordt een dag verkend. Stromness een dorp op Mainland, gelegen bij een natuurlijke haven aan de zuidwestzijde van het eiland. Oorspronkelijk droeg Stromness de naam Hamnavoe, wat zoveel betekent als "veilige haven", het was voor Vikingen, handelaars en scheepvaarders vaak een laatste aanlegplaats voordat zij de Atlantische Oceaan overstaken. Stromness is een geweldige plek voor outdoor activiteiten zoals duiken en fietsen. Voor de liefhebbers van kunst en cultuur is er het Pier Arts Centre maar ook de prehistorische vindplaatsen zoals de Ring of Brodgar en de Standing Stones of Stenness.

Hierna volgt een (stevige) zeilreis naar de volgende bestemmingen: Stornoway en Lewis.

Op Stornoway vindt u veel bijzondere winkeltjes, leuke pubs en bovendien een kasteel met een prachtig landgoed. Vanaf het schip kunt u de vele zeehonden bekijken die hier in de haven zwemmen. Op Lewis kunt u de Calanian Standing stones bewonderen, een 5000 jaar oud kruisvormig geheel van stenen dat minstens 2000 jaar lang een belangrijke plek voor oude mystieke rituelen is geweest.

Voor de whiskyliefhebbers is een bezoek aan Abhainn Dearg Distillery een aanrader, de producent van de eerste single malt whisky van een distilleerderij in de Outer Hebrides sinds 1829. De huidige distilleerderij van Abhainn Dearg is gebouwd in 2008 en is met slechts 20.000 liter alcohol per jaar de kleinste destilleerderij van Schotland. Ter vergelijking: Macallan en Glenlivet produceren resp. 15 en 21 miljoen liter alcohol per jaar. Voor meer info: https://abhainndeargdistillery.co.uk

Op maandag bezoeken wij Tarbert, Harris.

Harris is een fantastisch eiland dat bekend is voor haar uitstekende whisky’s. Distilleerderij Harris ook wel genoemd “The Social Distillery” distilleert prachtige sterke dranken in het hart van de Outer Hebrides. Het zijn de daarnaast de makers van Isle Of Harris Gin en 'The Hearach' Single Malt Whisky. Deze distilleerderij is opgericht in 2014 en gestart in 2015. Met een capaciteit van 230.000 liter aan alcohol flink groter van Abhainn dearh, maar natuurlijk nog flink kleiner van de grote merken van Schotland. De distilleerderij wordt geleid door Simon Erlanger, die zijn sporen heeft verdiend bij Glenmorangy. Hiermee kan worden beschikt over veel kennis en ervaring.

Het volgende reisdoel is Loch Harport, Skye

Loch Harport (en meer in het bijzonder Carbost) is in de zomermaanden een trekpleister door de aanwezigheid van de Talisker Distillery, die samen met de plaatselijke pub The Old Inn ook een van de belangrijkste werkgevers in het dorp is. Talisker is een wereldberoemde distilleerderij behorend tot de Diageo groep. Talisker was de eerste malt whisky die geproduceerd werd op het eiland Skye, waar het sinds 1830 een begrip is. De unieke lyne arm van de ketels en het gedecideerd gebruik van turf bezorgen Talisker zijn speciale karakter. Met een korte wandeling van 3,5km kan je nagenieten aan het strand van Talisker Bay.

De volgende dag wordt Armadale, Skye aan onze reis toegevoegd.

Op donderdag is de Torabhaig distilleerderij te bezoeken. In de avond kunt u eventueel een bezoek aan Mallaig brengen. Mallaig ligt aan het eind van de beroemde West Highland Railway en de romantische ‘Road to the Isles’. Het is een bruisend vissersstadje waar elke dag ladingen verse vis binnenkomen in de kleurrijke haven.

Diezelfde dag zetten wij de zeilen richting Tobermory.

Op vrijdag brengen we de dag door in Tobermory , een schilderachtig en kleurrijk vissersdorp met een bekende  distilleerderij, leuke pubs en winkeltjes. In Tobermory bevindt zich de gelijknamige distilleerderij waar zowel de Tobermory whisky als de zwaar geturfde Ledaig whisky wordt gemaakt.

Het volgende reisdoel is Oban, tevens de eindbestemming van deze reis.

Oban is een gezellig vissersplaatsje met een eigen distilleerderij. Het stadje ligt aan de voet van de indrukwekkende bergen van Lorn. Met z’n kronkelige straatjes en z’n pittoreske baai vol vissersbootjes, jachten en veerboten, is Oban de parel van de West Highlands. In Oban ligt McCaig’s Tower, een folly in de vorm van een romeins amphitheater dat helaas nooit volledig is afgebouwd. Voor een laatste whisky dram bezoek je de bekende Oban distilleerderij, die midden in Oban is gevestigd. Voor meer info: https://www.obanwhisky.com/distillery

Op zaterdag 7 september nemen de kapitein en zijn crew afscheid van de gasten die het schip laatstens om 10.00 u in de ochtend verlaten.

Om uw reis naar Schotland en terug te plannen raden wij u aan om te kijken op de volgende website : https://www.rome2rio.com

 

Let op: bij alle reisdoelen geldt dat deze wind en weder dienende zijn.

Boek deze reis nu online


pdfDownload aanvullende informatie

Om online te reserveren klikt u op de groene knop onderaan elke reisbeschrijving.

Voor meer informatie en reserveringen kunt u ons bellen op +31 (0)682446488 of mailen naar Brigitte@tallshipthalassa.nl

Let op: uw ontvangt uw boekingsbevestiging via e-mail. Er bestaat altijd een kans dat e-mail in uw spambox belandt. Wij adviseren u om in uw e-mailprogramma het adres brigitte@tallshipthalassa.nl toe te voegen aan de lijst van vertrouwde e-mailadressen. Mocht u de mail niet binnen enkele uren ontvangen hebben, neemt u dan contact met ons op.

Go To Top