Aan boord: Zaterdag 21 juni 2025 om 16:00 uur in Troon / Schotland
Van boord: Zaterdag 3 juli 2025 om 10:00 uur in Le Havre / Frankrijk

€ 1.895,- p.p.
Prijs is op basis van indeling van 2 personen in een tweepersoonshut.

 

Boek deze reis nu online

De reissom is inclusief:

 • 12 overnachtingen aan boord in een tweepersoonshut met eigen douche;
 • alle maaltijden gedurende de reis (ontbijt, lunch en diner);
 • non-alcoholische drankjes bij de maaltijden (koffie, thee, melk en water);

Niet inbegrepen zijn...

 • alle overige non-alcoholische en alcoholische drankjes (bier, wijn en whisky);
 • extra excursies aan wal. 

De zeilreis begint in Schotland en eindigt in Frankrijk. U dient zelf uw reis naar Schotland en terug vanuit Frankrijk te regelen. Dit is NIET bij de prijs inbegrepen. Voor uw reis naar het schip en weer terug verwijzen wij u graag naar de website Rome2Rio.

 

Programma:

Op zaterdag verwelkomen de kapitein en zijn crew u aan boord van Thalassa. Diezelfde avond of de volgende ochtend beginnen we aan onze zeilreis met, wind en weder dienende, als eerste bestemming Dublin (1 dag varen). Dublin, de hoofdstad van Ierland, staat bekend om zijn levendige cultuur, rijke geschiedenis en prachtige architectuur, waaronder het iconische Dublin Castle en de bruisende Temple Bar-wijk.

Dublin, Scilly’s en Dartmouth

Na aankomst in Dublin zullen we een dag doorbrengen met het verkennen van de stad. Geniet van een bezoek aan de Guinness Storehouse voor een lesje in het brouwen van het beroemde Ierse bier of maak een wandeling langs de oevers van de rivier de Liffey.

Daarna zullen we koers zetten naar de Scilly-eilanden, een stevige zeiltocht waarbij u kan genieten van alles dat bij écht zeilen hoort. De Scilly-eilanden, gelegen aan de zuidwestkust van Engeland, staan bekend om hun prachtige stranden, kristalheldere wateren en ongerepte natuur. Op St. Mary's, het grootste eiland, nemen we de dag om het adembenemende landschap in ons op te nemen en over de rustige stranden te slenteren. Maak een wandeling langs de schilderachtige kustpaden of struin door het historische Tresco Abbey Garden op New Grimsby.

Met de Scilly-natuur nog vers op ons netvlies en onder onze zolen zeilen we in een dag naar Dartmouth. Dartmouth, gelegen aan de rivier de Dart in Devon, Engeland, is een charmant havenstadje met kleurrijke huizen, middeleeuwse straatjes en een bruisende haven. Verken Dartmouth, breng een bezoek aan het middeleeuwse Dartmouth Castle of maak een wandeling langs de rivier de Dart.

Alderney, Cherbourg en Le Havre

Vanaf Dartmouth vervolgen we onze reis en steken we Het Kanaal over naar Alderney (Guernsey), vijftien kilometer voor de Franse kust van Normandië. Het Kanaaleiland staat bekend om zijn rustige stranden, schilderachtige havens en fascinerende geschiedenis, waaronder de overblijfselen van een oude Romeinse nederzetting. Alderney is het kleinere zusje van Guernsey, bekend van de alom geliefde film The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society.

 Het vasteland van Frankrijk reikt door het water van Het Kanaal naar Alderney. Als het tij het toelaat reiken we terug en varen we naar de levendige havenstad Cherbourg. Door de rijke maritieme geschiedenis is er in Cherbourg van alles te beleven. Zo bevindt zich in het imposante Gare Maritime (Terminal) het Cité de la Mer museum, waar spel en wetenschap samenkomen om de diepten van de zee te onderzoeken. De Terminal, gebouwd in de Cherbourg-typerende art-decostijl, is opgedeeld in de delen Duikboot en Oceaan. Ontdek de grootste voor bezoekers opengestelde duikboot ter wereld: de fascinerende Redoutable (‘Gevreesde’). Ervaar de attractie On a marché sous la mer (We hebben onder water gelopen) en de permanente expositie over passagiersschepen en emigratie, meer dan 100 jaar na het legendarische bezoek van de Titanic aan Cherbourg. 

Andere museale hoogtepunten in Cherbourg zijn het Musée Thomas Henry (op twee na grootste museum van Normandië), het Fort du Roule: Franse en Duitse vestingwerken met het Musée de la Libération (Bevrijdingsmuseum) en het Musée d’histoire naturelle et d’ethnographie (Emmanuel-Liais, Museum voor Natuurhistorie en Volkenkunde), waarbij een wandeling door deze geweldige en bijzondere botanische tuin door vijf werelddelen leidt. Château des Ravalet, een kasteelpark met een grootte van maar liefst 17 hectare en het label Jardin Remarquable (Bijzondere Tuin) brengt groen en architectuur samen. Tot slot is onmis(ken)baar in Cherbourg: de indrukwekkende Grande Rade (Grote Rede), een 18e eeuwse ‘vestingmuur-in-zee,’ 4 kilometer lang en losliggend van de kust.

Uiteindelijk zullen we onze reis vervolgen naar Le Havre, een grote havenstad in Normandië, bekend om zijn moderne architectuur en levendige kunstscene. Na aankomst in Le Havre zullen we van boord gaan, terugkijkend op een onvergetelijke zeiltocht vol avonturen en nieuwe ervaringen. In Le Havre vindt de start van de Sail Training International Races plaats waar ook Thalassa aan zal deelnemen. Heeft u nog tijd? Beleef dan één of twee dagen de unieke levendigheid van dit nautische spektakel. Le Havre kent veel charmante hotels en uitstekende restaurants om uw vakantie aan boord van Thalassa mee af te sluiten.

 

Let op: bij alle reisdoelen geldt dat deze wind en weder dienende zijn.

 

Belangrijke informatie

 • Data: 21 juni 2025 - 3 juli 2025
 • Inscheeptijd: 16:00 / Uitchecktijd: 10:00
 • Geen zeilervaring vereist!
 • Talen gesproken aan boord: Engels, Duits, Nederlands
 • Prijs is inclusief: accommodatie en maaltijden, exclusief drankjes aan de bar
 • Prijs is exclusief transportkosten van en naar de havens
 • Reis- en annuleringsverzekering worden aanbevolen
 • Beddengoed en handdoeken zijn aan boord aanwezig

 

 Boek deze reis nu online

Naar boven