Aan boord: maandag 21 juli 2025 om 17.00 u in Aberdeen / UK
Van boord: vrijdag 1 augustus 2025 om 10.00 u in Kristiansand / Noorwegen

Prijs € 1.760,- p.p. inclusief alle maaltijden, drankjes bij de maaltijden (koffie. thee, melk en water), compleet beddengoed en handdoeken, exclusief alle overige drankjes. Prijs op basis van een gedeelde 2-persoonshut.

Jongerenprijs 15-25 jaar: Euro 1.430,-  Voor boekingen voor jongeren verwijzen wij graag naar Windseeker.

 

Tall Ship Race met Thalassa

De Tall Ships Races 2025: Race 3 en Cruise in Company. Stap aan boord van Tall Ship Thalassa voor een onvergetelijke race. Ga mee op een reis vol mentorschap, kameraadschap en avontuur in het gezelschap van medereizigers in hun gouden jaren (15-75 jaar). Spanning en ontspanning wisselen elkaar af. Racen op hoge snelheid versus het ontspannen tempo van een Cruise in Company.

Ervaar de onvergetelijke combinatie van tijdloos plezier en opwindende momenten tijdens deze Tall Ship Race. Voel de sensatie van het racen en kom tegelijkertijd tot rust met de zee als adembenemende achtergrond. Onze ervaren bemanning verzekert comfort en veiligheid tijdens de reis, terwijl u de race van uw leven maakt.

Boek deze reis nu online

Zeilend van Aberdeen via tussenstops naar Kristiansand

Vaar uit vanuit Aberdeen, te midden van een Parade of Sail en waag u aan een zinderende race langs verschillende waypoints op weg naar de finish. Ontdek en overnacht in Stavanger, Egersund en Flekkefjord. Navigeer door dag en nacht om de snelste te zijn en neem het schilderachtige Noorwegen in u op.

Ga er vervolgens op uit en ontmoet gasten van andere schepen voor een barbecue op het strand of neem een frisse duik in het kristalheldere water van de fjorden. In Kristiansand eindigt het avontuur, tijdens levendige haven evenementen samen met andere schepen. Verbroeder met de andere bemanningen en blik samen terug op jullie reis.

Van jong tot goud: iedereen is welkom aan boord

Elk jaar komt een internationale vloot van Tall Ships, kleine schepen en zeiljachten bij elkaar om Sail Training en internationale vriendschap onder jongeren te promoten. De regels schrijven voor dat tenminste 50% van de deelnemers tussen de 15 en 25 jaar oud zijn. De schepen doen mee aan Races en Cruise in Company etappes, zeilen tussen verschillende gasthavens en nemen dan deel aan havenfestivals.

Deze reis is toegankelijk voor iedereen tussen de 15 en 75 jaar. Een intergenerationele reis met een dynamische bemanning, met 50% van de trainees onder de 25 jaar en de andere 50% daarboven.

Elke reis omvat een Parade of Sail, evenals twee dagen in de haven van bestemming, waar de trainees deelnemen aan de Crew Parade, prijsuitreiking, Crew Party, spelletjes en wedstrijden. Durft u het avontuur aan? Meldt u dan aan voor deze reis!

Hotspots in de havens Aberdeen en Kristiansand

Aberdeen staat ook wel bekend als ‘the silver city with the golden sands’. Deze stad (al 8000 jaar bewoond!) aan de Schotse oostkust heeft tal van must-sees: historische hotspots, de vele parken en tuinen en het hele jaar door organiseert de stad verschillende festivals. Naast de culturele agenda is de verscheidenheid aan prachtige pubs ook in Aberdeen enorm, dus neem zeker de tijd om de locals - en daarmee de geschiedenis en de mooie plekken in de stad - te leren kennen onder het genot van een pint.

Kristiansand is met haar fijne zand en palmbomen het Honolulu van Noorwegen. Het is lastig kiezen uit duizenden eilanden. De zee en de omliggende fjorden zijn perfect om te vissen en zeilen, en het nabijgelegen binnenland en de bergen zijn ideaal om te skiën en te wandelen. Wilt u de stad zelf verkennen en op zoek naar souvenirs? De oude wijk Posebyen, met witgekalkte muren en de grootste verzameling charmante houten huizen staat vol met eigenzinnige winkeltjes. Ook de wijken Kvadraturen, Markens en Skippergata hebben talloze winkels, cafés en restaurants. Straatkunst, gigantische muurschilderingen, kunstgalerieën en musea vindt u overal door Kristiansand.

Belangrijke informatie

  • Data: 21 juli 2025 - 1 augustus 2025
  • Inscheeptijd: 17:00 / Uitchecktijd: 10:00
  • Voor zeilers van 15-75 jaar.
  • Maximaal 30 passagiers
  • Geen zeilervaring vereist!
  • Officiële taal aan boord: Engels
  • Prijs is inclusief: accommodatie en maaltijden, exclusief drankjes aan de bar
  • Prijs is exclusief transportkosten van en naar de havens
  • Passagiers moeten een ziektekostenverzekering en een reisverzekering hebben
  • Beddengoed en handdoeken zijn aan boord aanwezig.

 

Boek deze reis nu online

Naar boven