Aan boord: Zaterdag 29 juni 2024 om 16:00 uur in Troon /Schotland
Van boord: Woensdag 10 juli 2024 om 10:00 uur in Brest /Frankrijk

Prijs € 1.495,- p.p. inclusief alle maaltijden, drankjes bij de maaltijden (koffie. thee, melk en water), compleet beddengoed en handdoeken, exclusief alle overige drankjes. Prijs op basis van een gedeelde 2-persoonshut. Heeft u graag een hut voor u alleen: een single cabin is beschikbaar voor Euro 2400,- per persoon.

De zeilreis begint in Schotland en eindigt in Frankrijk. U bent zelf verantwoordelijk voor het organiseren van uw reis naar het beginpunt en terugreis vanuit het eindpunt. Dit is niet bij de reissom inbegrepen. Hiervoor verwijzen wij u graag naar de website Rome2Rio: https://www.rome2rio.com

Deze reis is helaas volgeboekt. U kan via deze link contact opnemen om op de reservelijst geplaatst te worden.

12-daagse zeilreis Schotland – Engeland – Frankrijk 

Stap aan boord van Thalassa en vaar mee tijdens deze onvergetelijke reis die u meevoert van de Schotse stad Troon via Ierse en Engelse bestemmingen naar de Franse stad Brest. Op zaterdag 29 juni 2024 schepen we om 16.00 uur in op Schotse bodem en op woensdag 10 juli stapt u van boord op het Franse vasteland. Tijdens deze reis verkennen we samen de mooiste Schotse eilanden, landtongen en het vasteland. Richting het slotstuk van onze zeiltocht maken we ons op voor de finesse van de Franse wateren en steken we Het Kanaal over. 

Zeilen is op haar mooist als de wind leidend is en we haar richting volgen. Wanneer en of we bepaalde tussenhavens aandoen is daarom afhankelijk van hoe het weer ons gezind is. We zorgen hoe dan ook voor een onvergetelijke indruk van het zeilen én van het leven aan land. We varen dag en geregeld nacht door voor de meest betoverende bestemmingen. Onderstaande reisomschrijving geeft een indruk van een mogelijke zeilroute. De wind bepaalt onze uiteindelijke tussenhavens.

 

 

Reisprogramma

Aan boord in Troon, Schotland

Op zaterdag stapt u aan boord in de haven van Troon. Hier heten de kapitein en zijn bemanning u hartelijk welkom. U krijgt een hut toegewezen, maakt kennis met het schip en wordt wegwijs gemaakt in het reilen en zeilen aan boord. Die avond vertrekken we naar Isle of Man (Brits Kroonbezit). Hier verblijven we op zondag, waarbij u overdag de mogelijkheid heeft om het eiland te verkennen. 

Isle of Man

UNESCO heeft Isle of Man in 2016 de “Biosphere Reserve status” toegekend. Het eiland is naast haar prachtige natuur en rijke geschiedenis wereldberoemd om haar gereguleerde straatraces en het historische openbaar vervoer: elektrische en paardentrams en oude stoomtreinen. Gedurende de dag heeft u tijd om mooie natuurrijke dorpjes als Port Erin of het dorpje Peel met haar middeleeuwse kasteel en kathedraal te bezoeken. Een lokale specialiteit is de Manx Spirit, de uit whisky gedistilleerde drank waar Isle of Man bekend om staat. Blijft u liever aan boord? Dan is dit een mooi moment om reuzenhaaien en dolfijnen te spotten. In de avond varen we door naar Dublin.

Dublin

Dinsdag nemen we de dag en avond om de Ierse hoofdstad Dublin te bezoeken. Dublin heeft de oudste universiteit van Ierland en staat wereldwijd bekend om haar Guinness bier. Verder vindt u hier onder andere een groot winkelgebied rond Henry Street en het Leprechaun Museum over de Ierse mythologische wezentjes. Loop door de karakteristieke straten en kijk uw ogen uit. We verblijven ‘s nachts in Dublin en vertrekken de volgende ochtend richting Skomer Island.

Skomer Island

Op woensdag reizen we naar Skomer Island, Wales. Ruig, rotsachtig en toch rustgevend met haar prachtige natuur. Op donderdag heeft u overdag alle tijd om Skomer Island te bewonderen. Het eiland is van vulkanische origine, wat tot op de dag van vandaag nog te zien is aan haar gesteenten. Het is goed toeven voor papegaaiduikers, dus met goed geluk ziet u ze over het water vliegen. In de avond zeilen we door naar de Scilly-eilanden (Brits Kroonbezit), een magisch mooie eilandengroep.

Scilly Islands

Het eilandhoppen zit goed in de zeilen wanneer we vrijdag in de avond aankomen bij de Scilly-eilanden. Een adembenemende archipel en met recht zeilanden te noemen. De talloze wandelroutes, verborgen inhammen en grotten, oude dorpjes en archeologie maken ook het avontuur aan land aanlokkelijk. Daarom heeft u zaterdag de mogelijkheid om St. Mary, het grootste eiland van de eilandengroep te verkennen.

De oversteek naar Frankrijk: L’Aber Wrac’h

Zondag maken we de grootste oversteek tot dan toe en kruisen we Het Kanaal over richting Franse wateren. Van whisky naar wijn en van haggis naar camembert. De Franse delicatessen vindt u deze reis in L’Aber Wrac’h, een Schots klinkend dorp in Bretagne. Op maandag zetten we voet op Franse bodem. Naast het contrast met Schotland kent het dorp ook een eigen contrast. In L’Aber Wrac’h komen namelijk de Baie des Anges (de Engelenbaai) en de Pont du Diable (Duivelsbrug) samen. De vuurtorenroute is een mooie manier om overzicht te krijgen over dit bijzondere dorp.

Van boord in Brest, Frankrijk

Op dinsdag varen we door naar Brest, de eindbestemming van deze reis. Brest is dé marinehaven van Frankrijk en na bombardementen tijdens de Tweede Wereldoorlog op veel plaatsen volledig herbouwd op een unieke manier. Op woensdag in de ochtend nemen de kapitein en zijn crew om uiterlijk 10.00 uur afscheid van de gasten.

 

Let op: bij alle reisdoelen geldt dat deze wind en weder dienende zijn.

Deze reis is helaas volgeboekt. U kan via deze link contact opnemen om op de reservelijst geplaatst te worden.

 

Naar boven