Aan boord: woensdag 31 juli 2024 om 16.00 u in Dublin / Ierland
Van boord: zaterdag 10 augustus 2024 om 10.00 u in Troon / Schotland

Prijs € 1.200,- p.p. inclusief alle maaltijden, drankjes bij de maaltijden (koffie. thee, melk en water), compleet beddengoed en handdoeken, exclusief alle overige drankjes. Prijs op basis van een gedeelde 2-persoonshut.

De zeilreis begint in Dublin, Ierland eindigt in Troon, Schotland. U bent zelf verantwoordelijk voor het organiseren van uw reis naar Dublin en terugreis vanuit St. Troon. Dit is niet bij de reissom inbegrepen.

Een reis langs de Ierse kust! Combineer zeilgenot met een verkenning van Ierland en haar roerige geschiedenis, bewonder de prachtige kastelen, de adembenemende natuur (die onder meer als decor voor de opnames van de wereldberoemde HBO serie Game of Thrones diende) en proef en geniet van een glas whisky van de locale distilleries.

Deze reis is helaas volgeboekt. U kan via deze link contact opnemen om op de reservelijst geplaatst te worden.

Reisprogramma

Woensdag 31 juli 2024:

De gasten komen om 16.00 u in de haven van Dublin aan boord. Om 18.00 u vertrekt het schip naar de volgende bestemming: Warrenpoint.
Warrenpoint, een stadje op de grens van Noord-Ierland met Ierland, ooit het droevige decor voor geweld tussen katholieke en protestantse paramilitairen. Een bezoek aan het Narrow Water Keep and Castle is de moeite waard.

Het schip vaart verder naar Bangor waarbij u de mogelijkheid heeft om Belfast te bezoeken.
Belfast is de stad van de Titanic, 'The ship of dreams' werd hier ontworpen, gebouwd en te water gelaten. Overblijfselen van die tijd zijn terug te vinden in het Titanic Quarter. Om meer te ervaren over de roerige geschiedenis van Belfast is een bezoek aan Falls road een aanrader, deze straat loopt dwars door een woonwijk waar Republikeinse Katholieken gescheiden worden van Protestantse Unionisten middels de zogenaamde Peace wall. Of bezoek de gezellige en gevarieerde St. George’s market, een prachtig gerestaureerd gebouw dat nog dateert uit de Victoriaanse tijd.

Na ons bezoek aan Bangor en Belfast vaart het schip over naar Ballycastle waar Giant Causeway aan de Ierse kust bezocht kan worden. Deze rotsformatie bestaat uit zo’n 40.000 basaltzuilen en staat sinds 1986 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Giant Causeway zou zijn ontstaan bij een vulkaanuitbarsting, zo'n 60 miljoen jaar geleden. Giant Causeway was onder meer het decor voor filmopnames van de bekende HBO serie Game of Thrones. Het is zelfs mogelijk om hier begeleide wandelingen langs de belangrijkste opnamelocaties voor deze serie te maken, uiteraard met uitleg over alle gebeurtenissen die daarmee gepaard zijn gegaan.

Vanuit Ballycastle worden de zeilen gezet richting Londonderry, de stad die velen kennen door “Bloody Sunday” waarbij een demonstratie in 1972 door rooms-katholieke voorstanders van burgerrechten gewelddadig werd toen Britse parachutisten het vuur openden en 13 doden en 14 gewonden veroorzaakten.
Het plan is om een dag in Londonderry te blijven. Hier kunt u besluiten om een wandeling over de „Walls of Londonderry“ (de nog goed bewaard gebleven stadsmuren) te maken of de stad op eigen gelegenheid te verkennen. In deze stad is een buitengewoon interessante stadstour te maken die u veel laat zien over de geschiedenis van een gewelddadige langdurige periode van strijd tussen de katholieken en de protestanten (ook wel “The troubles” genoemd) en “Bloody Sunday”.

Overvaart naar Port Ellen (Islay). Islay is beroemd om zijn whisky distilleerderijen (waaronder Springbank Distillery, Laphroaig) maar ook haar prachtige zandstranden, hoge kliffen, natuurreservaten zullen u als bezoeker niet teleurstellen. Een perfecte plek om te ontspannen en te genieten van haar prachtige flora en fauna.

Ook Campbeltown mag in ons reisschema niet ontbreken, een plaats op het schiereiland Kintyre in het zuidwesten van Schotland. Campbeltown is onder meer bekend van de Campbeltown single malt whisky’s waarvan
Springbank of Glen Scotia Distillery de meest bekende zijn.

Aan het einde van de dag vertrekt het schip voor een overvaart naar de eindbestemming van deze reis: Troon

Zaterdag 10 Augustus: in Troon gaan de gasten rond 10.00 u van boord.

 

Let op: bij alle reisdoelen geldt dat deze wind en weder dienende zijn.

Deze reis is helaas volgeboekt. U kan via deze link contact opnemen om op de reservelijst geplaatst te worden.

Naar boven