Avontuurlijke zeilreis Ierland – Hebriden – Orkney’s

 

 

Gedurende deze avontuurlijke zeilreis varen we met de wind in de zeilen van Dublin via tussenbestemmingen naar eindbestemming Scrabster. Op zaterdag 29 juli schepen we in en op dinsdag 8 augustus staat u weer aan land. Zeilen is op haar mooist als de wind leidend is en we haar richting volgen. Wanneer en of we bepaalde tussenhavens aandoen is daarom afhankelijk van hoe het weer ons gezind is. We zorgen hoe dan ook voor een onvergetelijke indruk van het zeilen én van het leven aan land.

Tussenhavens

Vanuit Dublin doen we Bangor en Belfast aan, waarna we vertrekken naar de Hebriden. Hier wacht ons de kasteelbaai Castle Bay op het mooie eiland Barra. Vanuit Barra varen we door naar St. Kilda en later de Orkney-eilanden, waar we Stromness een bezoek brengen en het eiland verkennen. Terug in Scrabster is het mogelijk om vanuit Thurso met de trein naar Inverness te reizen en van daaruit te vliegen, de reistijd per trein bedraagt vier uur. Een andere reistip is de bus naar Edinburgh. Het vliegen naar die plaats is vanuit Nederland vaak voordelig.

Eén met de natuur van Schotland

Natuur, prachtige vergezichten, wilde dieren, vogels, kastelen en abdijen, dat is in een notendop wat u kan verwachten van onze reizen naar de Hebriden. Plaatsen die normaal gezien moeilijk of niet te bereiken zijn wachten op u en hun bewoners zullen u met hun Schotse hartelijkheid graag ontvangen. Geniet tijdens het zeilen van vele zeevogels zoals jan-van-genten, papegaaiduikers en zeekoeten. Ook dolfijnen en walvishaaien vergezellen ons vaak.

Aan boord: Zaterdag 29 juli 2023 om 16:00 uur in Dublin/ Ierland
Van boord: Dinsdag 8 augustus 2023 om 10:00 uur in Scrabster /Schotland

Prijs € 1.200,- p.p. inclusief alle maaltijden, drankjes bij de maaltijden (koffie. thee, melk en water), compleet beddengoed en handdoeken, exclusief alle overige drankjes.

De zeilreis begint in Ierland en eindigt in Schotland. U bent zelf verantwoordelijk voor het organiseren van uw reis naar Dublin en terugreis vanuit Scrabster. Dit is niet bij de reissom inbegrepen.

Deze reis is helaas volgeboekt. U kan via deze link contact opnemen om op de reservelijst geplaatst te worden.

Reisprogramma

Dublin
Dublin, de stad met de oudste universiteit van Ierland, staat wereldwijd bekend om haar Guinness bier. Verder vindt u hier onder andere een groot winkelgebied rond Henry Street en het Leprechaun Museum over de Ierse mythologische wezentjes. Loop door de karakteristieke straten en kijk uw ogen uit.

Op zaterdag 29 juli 2023 stapt u om 16.00 uur aan boord in de haven van Dublin. Hier heten de kapitein en zijn bemanning u hartelijk welkom.
U krijgt een hut toegewezen, maakt kennis met het schip en wordt wegwijs gemaakt in het reilen en zeilen aan boord. Op zondag 30 juli vertrekken we naar Bangor. Hier verblijven we op maandag 31 juli, waarbij u de mogelijkheid heeft om Belfast te bezoeken.

Belfast
Belfast is de stad van de Titanic. 'The ship of dreams' werd hier ontworpen, gebouwd en te water gelaten. Overblijfselen van die tijd zijn terug te vinden in het Titanic Quarter. Om meer te ervaren over de roerige geschiedenis van Belfast is een bezoek aan Falls Road een aanrader. Deze straat loopt dwars door een woonwijk waar Republikeinse Katholieken gescheiden worden van Protestantse Unionisten middels de zogenaamde Peace wall. Bezoek ook de gezellige en gevarieerde St. George’s market, een prachtig gerestaureerd gebouw dat nog dateert uit de Victoriaanse tijd.
Vanuit Belfast varen we naar de Hebriden waar het eiland Barra en het bekende Castle Bay bezocht kunnen worden.

Barra
Barra is een van de zuidelijkste eilanden van de Outer Hebrides met haar prachtige stranden, ruige heuvels, mooie natuur en zalige rust. Het is mogelijk om hier fietsen te huren en prachtige fietstochten te maken, Barra is niet heel groot (12 bij 8 kilometer) en het is dus goed mogelijk om een groot deel van het eiland per fiets te verkennen.

St. Kilda
Vanaf Barra zet het schip als de wind het toelaat koers richting St. Kilda. De St Kilda-archipel is de belangrijkste broedplaats voor zeevogels in Noordwest-Europa en Schotlands eerste plaats op de Werelderfgoedlijst. De grootste kolonie zeekoeten ter wereld bevindt zich op deze eilanden, net als de grootste kolonies papegaaiduikers en noordse stormvogels van Groot-Brittannië. In totaal broeden er meer dan een miljoen vogels op de kliffen. St.Kilda kent verder een rijke geschiedenis en is zeker de moeite waard om u in te verdiepen voor aanvang van deze reis.

Orkney-eilanden
De zeilen worden gehesen met als bestemming de Orkneys. De Orkney-eilanden of Orkaden vormen een groep van ongeveer 200 kleine eilanden, de natuurlijke habitat van onder andere walvissen en orka’s. De Orkney-eilanden zijn al meer dan 5000 jaar bewoond en dat is te zien aan indrukwekkende opgravingen en vele Standing Stones die u in het landschap tegenkomt. Een andere bezienswaardigheid is ‘the old man of Hoy’, een enorme rots die loodrecht uit zee komt.

Stromness, Orkney
Stromness is een dorp op Mainland, gelegen bij een natuurlijke haven aan de zuidwestzijde van het eiland. Oorspronkelijk droeg Stromness de naam Hamnavoe, wat zoveel betekent als "veilige haven", het was voor Vikingen, handelaars en scheepvaarders vaak een laatste aanlegplaats voordat zij de Atlantische Oceaan overstaken. Stromness is een geweldige plek voor outdoor activiteiten zoals duiken en fietsen. Voor de liefhebbers van kunst en cultuur is er het Pier Arts Centre maar ook de prehistorische vindplaatsen zoals de Ring of Brodgar en de Standing Stones of Stenness.

Van boord in Scrabster, Thurso
Onze eindbestemming is Scrabster. Na de overvaart brengen we een bezoek aan Scrabster, de noordelijkste haven van het Schotse vasteland en van groot belang voor de Schotse visserij. De plaats geniet bekendheid als veerhaven naar de Orkney-eilanden.

Op dinsdag 8 augustus verlaten de gasten het schip uiterlijk om 10 uur ’s ochtends. Een treinrit vanuit Thurso naar Inverness duurt ongeveer 4 uur, van daaruit kan terug worden gevlogen naar het land van herkomst.

 

Let op: bij alle reisdoelen geldt dat deze wind en weder dienende zijn.

Deze reis is helaas volgeboekt. U kan via deze link contact opnemen om op de reservelijst geplaatst te worden.

Go To Top