WIJNREIS 2021

 Aan boord : St. Nazaire, 25 juli 2021 om 16.00u

Van boord: Bordeaux 1 augustus 2021 10.00 u


Prijs: Euro 1150,-


Boek deze reis nu online


PLANNING

In het zuidwesten van Frankrijk, aan de Atlantische Oceaan heeft de streek van de Gironde u veel te bieden. Een mild klimaat met veel zon. Een heerlijke plek om tot rust te komen en te ontspannen aan boord van ons comfortabele tallship, eventueel onder het genot van een goed glas wijn afkomstig uit een van de vele wijnhuizen in dit gebied. Vaar met ons mee en combineer een mooie cruise aan boord van Thalassa met het goeds dat Frankrijk u te bieden heeft. Savoir vivre , dat is het motto!

Reisbeschrijving (onder voorbehoud van wijziging, wind en weder dienende):

 

25 Juli 2021

St-Nazaire 

De gasten komen aan boord van Thalassa , afgemeerd in de haven van St. Nazaire, omstreeks 16.00 u. 

St. Nazaire, gelegen aan de Atlantische kust, is bekend om zijn scheepsbouwindustrie, het centrum voor de bouw van oceaanwaardige schepen. The Queen Mary II werd hier gebouwd.  St. Nazaire wordt ook wel de stad van twintig stranden genoemd, er is in deze stad een ruim aanbod van natuurlijke en culturele attracties te vinden. Aan de kust promenade, vlakbij het centrum, is het goed ontspannen in de charmante 19e eeuwse woonwijken. Bekende wijnhuizen in de regio zijn Chateau de Ventenac Minervois, Chateau Cabezac of Domaine du Somail.

26 Juli 2021

Île de Yeu 

Het schip vaart naar de volgende bestemming:  Île de Yeu  (ankeren)

Het eiland Île de Yeu was lange tijd de belangrijkste haven voor tonijnvisserij van de Atlantische oceaan. Op dit eiland treft prachtige natuurlandschappen aan, wilde kusten met steile rotsen waarboven het indrukwekkende oude kasteel van het eiland uittorent. 

27 Juli 2021

Overvaart naar La Rochelle

 

28 Juli 2021

La Rochelle

De gasten brengen de dag door in La Rochelle. La Rochelle heeft een rijke geschiedenis. La Rochelle is een fietsvriendelijke stad  (meer dan 200 km fietspaden) waar op veel plaatsen fietsen gehuurd kunnen worden. Ook te voet is het nodige te beleven, hij het office du Tourisme zijn wandelingen te krijgen waarbij een goede indruk van deze mooie stad kan worden gekregen. Onder meer de oude binnenstad rond Les Halles, de oude overdekte markt uit de 19e eeuw is een bezoek waard. De smalle straatjes met hun booggewelven zijn bijzonder en maken de stad bijzonder, het is er aangenaam wandelen en winkelen. De belangrijkste oude straatjes zijn 

  • Rue des Merciers
  • Rue Chaudrier
  • Rue du Palais
  • Rue du Minage

29 Juli 2021

Overvaart naar Royan

Het schip vaart over naar Royan. Royan heeft een grote haven met een prachtige zeeboulevard, een favoriete bestemming van vakantiegangers. In Royan zijn ook de villa’s uit de Belle Epoque te bewonderen. Heel bijzonder zijn de oesterkwekerijen in La Tremblade. 

30 Juli 2021

Pauillac

In de ochtend vaart het schip naar Pauillac. 

Het huis Cos d’Estournel zal worden bezocht waar de gasten ook een lunch genieten. Voor meer info: https://www.estournel.com/fr/

 

De gemeente Pauillac is wereldberoemd vanwege de drie:,en. In Pauillac zijn de landgoederen van de familie Rothschild de voornaamste attractie. Tijdens een rondleiding ziet u niet alleen de wijnkelder met kostbare flessen wijn achter ijzeren hekken, maar ook de bijzondere collectie etiketten die sinds 1945 ieder jaar door een bekende kunstenaar worden ontworpen.

 

31 Juli 2021

Bordeaux 

In de ochtend zetten wij koers richting Bordeaux. Bordeaux, de hoofdstad van het departement Gironde. In Bordeaux vindt u prachtige pleinen (Place de la Bourse, Place Pey Berland) die worden omringd door grootse gebouwen en imposante standbeelden. Bordeaux is een echte wijnstad en wordt dan ook omringd door wijngaarden. In de stad zelf bevinden zich meerdere musea die gewijd zijn aan de wijnen die in de omgeving van Bordeaux worden geproduceerd. Het Musée des Vins en La Cité du Vin zijn een bezoek waard.

1 augustus 2021

Het schip ligt afgemeerd in de haven van Bordeaux en de gasten verlaten omstreeks 10.00 u het schip. On se dit au revoir, et peut-être à une prochaine fois!

 

Go To Top