€ 1375,- p.p.

Aan boord: Zaterdag 18 mei 2024 om 16:00 uur in Ullapool/Schotland
Van boord: Zaterdag 25 mei 2024 om 10:00 uur in Troon/Schotland

Prijs is op basis van indeling van 2 personen in een tweepersoonshut.

Boek deze reis nu online

De reissom is inclusief...

  • 7 overnachtingen aan boord in een tweepersoonshut met eigen douche;
  • alle maaltijden gedurende de reis (ontbijt, lunch en diner);
  • non-alcoholische drankjes bij de maaltijden (koffie, thee, melk en water);
  • 1 whiskytasting aan boord begeleid door een whiskyexpert.

Niet inbegrepen zijn...

  • alle overige non-alcoholische en alcoholische drankjes (bier, wijn en whisky);
  • de toegangstickets voor de bezoeken aan de diverse distilleerderijen;
  • extra excursies aan wal. De kosten voor de verschillende excursies bedragen ca. € 100,- per persoon in totaal (deelname is overigens niet verplicht).

De zeilreis begint en eindigt in Schotland. U dient zelf uw reis naar Schotland te regelen. Dit is NIET bij de prijs inbegrepen. Voor uw reis naar het schip en weer terug verwijzen wij u graag naar de website Rome2Rio: https://www.rome2rio.com

 

REISPROGRAMMA

 

Deze reis biedt u ultieme kans om langere trajecten avontuurlijk zeilen te combineren met het bezoeken van de mooiste eilanden (en haar distilleerderijen) van Schotland, uiteraard onder begeleiding van een ervaren whisky-expert die zijn kennis over Schotland en haar wereldberoemde distilleerderijen graag met u deelt. 

Op zaterdag komen de gasten om 16.00 u aan boord van Thalassa. De hutten worden ingedeeld en er is tijd om het schip te verkennen en bagage uit te pakken. Ook volgt er een welkomstwoord van de kapitein en zal de bemanning haar gasten wegwijs maken aan boord. 

Op zondag vertrekt het schip naar Tarbert, de grootste plaats op Harris (Buiten-Hebriden) waar het schip waarschijnlijk afmeert aan de pier van de plaatselijke veerboot.

Op maandagochtend wordt Harris distillery bezocht. Om meer te lezen over deze bijzondere distillery kunt u op deze website kijken: https://harrisdistillery.com

Na het bezoek zet het schip haar zeilen richting Skye, Loch Harport. 

Op dinsdagochtend staat een bezoek van de bekende distilleerderij Talisker op de agenda. Talisker is de oudste whiskystokerij van Isle Of Skye die tot op vandaag nog actief is. Voor degenen die nog niet zo bekend zijn in de wondere wereld van de whisky: Talisker is  een typische Schotse Single Malt whisky met een rokerige, turfachtige smaak. Wilt u alvast iets meer weten? https://www.malts.com/en-gb/distilleries/talisker

Na het bezoek aan Talisker varen wij naar Tiree, het meest westelijke eiland van de Binnen-Hebriden, bekend om haar prachtige witte zandstranden en relatief hoge temperaturen.

De volgende dag (woensdag) vindt de overvaart van Tiree naar Port Ellen plaats. Port Ellen is een charmant dorp met mooie witgekalkte terrassen. 

De distilleerderij op Port Ellen werd in 1983 gesloten en omgebouwd tot een grote mouterij. De naam Port Ellen is sinds die tijd bekend geworden als een van de grote “verloren distilleerderijen van Schotland. 

  De volgende ochtend (donderdag) wordt Islay bezocht. ’s Middags varen wij door naar Campbeltown, een plaats op het schiereiland Kintyre in het zuidwesten van Schotland. Campbeltown is onder meer bekend van de Campbeltown single malt whisky’s. 

De volgende dag zal de whiskygids de gasten met plezier begeleiden naar Springbank of Glen Scotia Distillery. ’s Middags vertrekt het schip naar de eindbestemming van deze reis, Troon (waar het wereldbekende Feis Ile bijna begint).

Op zaterdag verlaten de gasten voor 10 uur in de ochtend het schip.

Let op; alle in de reisbeschrijving genoemde bestemmingen zijn afhankelijk van wind en weer.

 

 

Bovenstaand programma is afhankelijk van wind en weer, de openingstijden/dagen van de diverse distilleerderijen en te bezoeken bezienswaardigheden. Het is mogelijk dat van dit programma wordt afgeweken, het doel van bovenstaand programma is vooral om een indruk te geven van wat onze gasten van deze reis kunnen verwachten.

Boek deze reis nu online


pdfDownload aanvullende informatie

Om online te reserveren klikt u op de groene knop onderaan elke reisbeschrijving.

Voor meer informatie en reserveringen kunt u ons bellen op +31 (0)682446488 of mailen naar Brigitte@tallshipthalassa.nl

Let op: uw ontvangt uw boekingsbevestiging via e-mail. Er bestaat altijd een kans dat e-mail in uw spambox belandt. Wij adviseren u om in uw e-mailprogramma het adres brigitte@tallshipthalassa.nl toe te voegen aan de lijst van vertrouwde e-mailadressen. Mocht u de mail niet binnen enkele uren ontvangen hebben, neemt u dan contact met ons op.

Go To Top