€ 1.500,- p.p.

Aan boord: Woensdag 9 augustus 2023 om 16:00 uur in Scrabster/Schotland
Van boord: Zaterdag 19 augustus 2023 om 10:00 uur in Oban/Schotland

Prijs is op basis van indeling van 2 personen in een tweepersoonshut.

 Uw whiskygids tijdens deze tour is de bekende expert Wouter Wapenaarhttps://www.tastingcollection.com/wouter-wapenaar.html

Deze reis heeft inmiddels plaatsgevonden; u kunt niet meer boeken

 

De reissom is inclusief...

  • 10 overnachtingen aan boord in een tweepersoonshut met eigen douche;
  • alle maaltijden gedurende de reis (ontbijt, lunch en diner);
  • non-alcoholische drankjes bij de maaltijden (koffie, thee, melk en water);
  • 1 whiskytasting aan boord

Niet inbegrepen zijn...

  • alle overige non-alcoholische en alcoholische drankjes (bier, wijn en whisky);
  • de toegangstickets voor de bezoeken aan de diverse distilleerderijen;
  • extra excursies aan wal. De kosten voor de verschillende excursies bedragen ca. € 100,- per persoon in totaal (deelname is overigens niet verplicht).

De zeilreis begint en eindigt in Schotland. U dient zelf uw reis naar Schotland te regelen. Dit is NIET bij de prijs inbegrepen.

Whisky expeditie 

Tijdens deze whisky expeditie varen we met de wind in de zeilen van Scrabster via diverse distilleerderijen naar eindbestemming Oban. Op woensdag 9 augustus schepen we in en op zaterdag 19 augustus staat u weer aan land. Tijdens deze reis verkennen we samen de mooiste plekken en ontdekken we verschillende distilleerderijen. We volgen de richting die de wind ons wijst en onze neus voor de beste whisky’s. Welke distilleerderijen we (wanneer) aandoen is daarom nog niet in een vast vaarschema gegoten. We zorgen hoe dan ook voor een onvergetelijke indruk van het zeilen, de vele bijzondere distilleerderijen én gieten ook aan boord de beste whisky’s.

Tussenhavens en distilleerderijen

Vanuit Scrabster vertrekken we naar Scapa Bay, bij de Orkney-eilanden. Daar brengen we een bezoek aan Scapa en Highland Park voor de eerste whisky’s aan land. Op de Orkney’s is het mogelijk om op verkenning te gaan (eventueel met rondtour bus), waarna we overvaren naar Stromness met wie wil. Vanuit Stromness varen we naar Tarbert op het eiland Harris met de gelijknamige distilleerderij. Ook hier is het weer mogelijk met bus (indien beschikbaar) naar Abhainn Dearg op het eiland Lewis te reizen. Het bijzondere Skye en Loch Harport volgen. Op Skye zijn het bekende Talisker en de Torabaigh distilleerderij te vinden. De laatste is te bereiken vanaf Armadale, aan de andere kant van Skye. Nog een stuk daarboven vindt u de Torabaigh distilleerderij. Vanaf deze fantastische schenkplaatsen zeilen we eventueel door naar Malaig, Tobermory en als eindbestemming Oban.

Een geschenk van whisky en de natuur

Het beste van twee werelden komt samen in deze reis. Een combinatie van de prachtige natuur van de Hebriden met datgene waar Schotland zo wereldbekend om is: haar bijzondere whisky. En dat door middel van een mooie zeilreis waarbij u aan boord zal genieten van alle met liefde en zorg bereide verse maaltijden en uw comfortabele hut, elk met eigen douche en wastafel. 
 

Planning

Aan boord in Scrabster, Thurso

Op woensdag 9 augustus stapt u om 16.00 uur aan boord in Scrabster, Thurso. Een treinrit vanuit de luchthaven van Inverness naar Thurso duurt ongeveer 4 uur. Een andere reistip is de bus vanaf (en naar) Edinburgh. Het vliegen naar die plaats is vanuit Nederland vaak voordelig. Scrabster is als noordelijkste haven van het Schotse vasteland van groot belang voor de Schotse visserij. De plaats geniet bekendheid als veerhaven naar de Orkney-eilanden.

Scapa Bay

Op donderdag 10 augustus vertrekken we naar Scapa Bay. Het noordelijke deel van deze landtong wordt ingenomen door de hoofdstad van Orkney, Kirkwall. Het zuidelijke deel kijkt uit over Scapa Bay en voelt als een wereld ver weg van de drukte van de stad. Het belangrijkste natuurlijke kenmerk is meer dan een halve mijl prachtig wit strand in een allesomvattende rust. We bezoeken de distilleerderij van Highland Park dat het volgende vermeldt op haar website: “Wij maken onze bekroonde whisky al sinds 1798 in de Highland Park distilleerderij in Kirkwall, Orkney. Anciënniteit, ervaring en traditie zijn bepalend voor whisky maar er is iets dat onze whisky onderscheidt van andere whisky’s en dat is Orkney. Hier vindt magie plaats en het resultaat daarvan is de wilde harmonie van smaken in onze whisky.” 

Stromness

Na verkenning van Scapa Bay varen we richting Stromness. Stromness is een dorp op Mainland, gelegen aan een natuurlijke haven aan de zuidwestzijde van het eiland. Oorspronkelijk droeg Stromness de naam Hamnavoe, wat zoveel betekent als "veilige haven". Het was voor Vikingen, handelaars en scheepvaarders vaak een laatste aanlegplaats voordat zij de Atlantische oceaan overstaken. Stromness is een geweldige plek voor outdoor activiteiten zoals duiken en fietsen. Voor de liefhebbers van kunst en cultuur is er het Pier Arts Centre maar ook de prehistorische vindplaatsen zoals de Ring of Brodgar en de Standing Stones of Stenness.

Tarbert, Harris

Harris is wederom een fantastisch eiland voor uitstekende whisky’s. Distilleerderij Harris staat ook wel bekend als “The Social Distillery” en distilleert prachtige sterke dranken in het hart van de Outer Hebrides. Het zijn de daarnaast de makers van Isle Of Harris Gin en 'The Hearach' Single Malt Whisky. Als het busvervoer het toelaat kan ook de distilleerderij Abhainn Dearg op Lewis bezocht worden, de eerste single malt whisky van een distilleerderij in de Outer Hebrides sinds 1829. 

Loch Harport, Skye

Loch Harport (en meer in het bijzonder Carbost) is in de zomermaanden een trekpleister door de aanwezigheid van de Talisker Distillery, die samen met de plaatselijke pub The Old Inn ook een van de belangrijkste werkgevers in het dorp is. Talisker is een wereldberoemde distilleerderij behorend tot de Diageo groep. Talisker was de eerste malt whisky die geproduceerd werd op het eiland Skye, waar het sinds 1830 een begrip is. De unieke opstelling van de ketels bezorgt Talisker zijn speciale karakter. 

Armadale, Skye

Verderop, ook op Skye, is de Torabhaig distilleerderij te bezoeken. In de avond kunt u eventueel een bezoek aan Mallaig brengen. Mallaig ligt aan het eind van de beroemde West Highland Railway en de romantische ‘Road to the Isles’. Het is een bruisend vissersstadje waar elke dag ladingen verse vis binnenkomen in de kleurrijke haven. 

Tobermory

Tobermory is een charmante kleine plaats die vraagt om ontdekt te worden. De vrolijk gekleurde huizen staan dichtbij de waterkant en er is een reeks aan onafhankelijke bedrijven, inclusief een chocolaterie, bakkerij, kaarsenmaker, zilversmid, kunstgalerie en een pottenbakker. 

Oban

Na het bezoeken van de distilleerderij van Tobermory varen we door naar Oban, de eindbestemming van deze reis. Op zaterdag 19 augustus nemen de kapitein en zijn crew om uiterlijk 10 uur ‘s ochtends afscheid van de gasten.

 

Let op: bij alle reisdoelen geldt dat deze wind en weder dienende zijn.

Deze reis heeft inmiddels plaatsgevonden; u kunt niet meer boeken


pdfDownload aanvullende informatie

Om online te reserveren klikt u op de groene knop onderaan elke reisbeschrijving.

Voor meer informatie en reserveringen kunt u ons bellen op +31 (0)682446488 of mailen naar Brigitte@tallshipthalassa.nl

Let op: uw ontvangt uw boekingsbevestiging via e-mail. Er bestaat altijd een kans dat e-mail in uw spambox belandt. Wij adviseren u om in uw e-mailprogramma het adres brigitte@tallshipthalassa.nl toe te voegen aan de lijst van vertrouwde e-mailadressen. Mocht u de mail niet binnen enkele uren ontvangen hebben, neemt u dan contact met ons op.

Go To Top