€ 1.200,- p.p.

Aan boord: Zaterdag 27 augustus 2022 om 14:00 uur in Oban/Schotland
Van boord: Zaterdag 3 september 2022 om 10:00 uur in Oban/Schotland

Prijs is op basis van indeling van 2 personen in een tweepersoonshut.

Deze reis is helaas volgeboekt. U kan via deze link contact opnemen om op de reservelijst geplaatst te worden.

De reissom is inclusief...

  • 7 overnachtingen aan boord in een tweepersoonshut met eigen douche;
  • alle maaltijden gedurende de reis (ontbijt, lunch en diner);
  • non-alcoholische drankjes bij de maaltijden (koffie, thee, melk en water);
  • 1 whiskytasting aan boord

Niet inbegrepen zijn...

  • alle overige non-alcoholische en alcoholische drankjes (bier, wijn en whisky);
  • de toegangstickets voor de bezoeken aan de diverse distilleerderijen;
  • extra excursies aan wal. De kosten voor de verschillende excursies bedragen ca. € 100,- per persoon in totaal (deelname is overigens niet verplicht).

De zeilreis begint en eindigt in Schotland. U dient zelf uw reis naar Schotland te regelen. Dit is NIET bij de prijs inbegrepen.

Planning...

Zaterdag 27 augustus 2022

De gasten komen aan boord in Oban en na de indeling van de hutten en het welkomstwoord van de kapitein zet het schip haar zeilen richting Tobermory.

Tobermory (Tobar Mhoire - Bron van Maria), de hoofdstad van Mull, is een van de mooiste havens van Schotland dankzij de kleurrijke huizen en een beschutte baai waar volgens de legende in 1588 een van de schepen van de Spaanse Armada zonk (met veel goud aan boord).

Zondag 28 augustus

De gasten bezoeken Tobermory. De stad Tobermory werd in 1788 gebouwd en strekt zich uit zich rond haar vissershaven en de heuvels daarachter. In Main Street bevindt zich een mix van winkels (met een uitstekende selectie van plaatselijk geproduceerde kunst en ambachten, eetgelegenheden, hotels en pensions

Indien mogelijk (alleen bij gunstig weer) vertrekt Thalassa na het bezoek aan Tobermory in de richting van Skye. Mocht Skye niet tot de mogelijkheden behoren dan schuift het programma door en verblijven de gasten een dag langer op Islay.

Maandag 29 augustus

De gasten kunnen de distilleerderijen van Tallisker bezoeken en een dag op Skye doorbrengen. Tallisker is een wereldbekende distilleerderij behorend tot de Diageo groep. Talisker is de eerste malt whisky die geproduceerd werd op het eiland Skye, waar het sinds 1830 een begrip is. De unieke opstelling van de ketels bezorgt Talisker zijn speciale karakter.

Dinsdag 30 augustus

Het schip vaart naar Staffa. Staffa (Schots-Gaelisch: Stafa, uitgesproken als s̪t̪afa, haar Oud- Noorse naam voor staaf- of zuileneiland) is een eiland van de Binnen-Hebriden in Argyll en Bute, Schotland. De Vikingen gaven het eiland deze naam omdat het zuilvormige basalt hen herinnerde aan hun huizen, die werden gebouwd van verticaal geplaatste boomstammen. Staffa is zonder meer een unieke bestemming. Na het bezoek aan Staffa overnacht het schip op Iona. Iona ligt aan de westkust van de Binnen Hebriden en telt een populatie van ongeveer 175 mensen.

Woensdag 31 augustus

Het schip vaart naar Bunnahabhain, Islay. Bunnahabhain is een gerenommeerde Islay distilleerderij die bekend staat om de productie van voortreffelijke single malt whisky. Hoewel Islay het eiland bij uitstek is voor liefhebbers van (zwaar) geturfde whisky, is de huistijl van Bunnahabhain ongeturfd. Eventueel (als er geen veerboot is) vaart Thalassa haar gasten ook naar Port Askaig, een kleine haven in het noorden van Islay. Hier is ook Askaig Distilleries gevestigd.

 

Donderdag 1 september

Port Ellen op Islay is het reisdoel van de dag (de gasten kunnen eventueel met de bus reizen). -De distilleerderij van Port Ellen werd in 1825 opgericht als moutmolen en ontwikkelde zich vervolgens van 1833 tot 1892 onder leiding vanJohn Ramsay als distilleerderij. De pakhuizen die hij bouwde zijn nog steeds intact en zijn inmiddels monumentale panden.

Vrijdag 2 september

Thalassa zet koers naar Oban. Bij gunstig weer zal het schip via Jura (Binnen Hebriden, ongeveer 200 bewoners) zeilen.

Zaterdag 3 september

In de ochtend verlaten de gasten in de haven van Oban het schip, uitgezwaaid door de kapitein en zijn bemanning.

 

NB voor alle onderdelen van dit programma geldt: wind en weder dienende.

Deze reis is helaas volgeboekt. U kan via deze link contact opnemen om op de reservelijst geplaatst te worden.


pdfDownload aanvullende informatie

Om online te reserveren klikt u op de groene knop onderaan elke reisbeschrijving.

Voor meer informatie en reserveringen kunt u ons bellen op +31 (0)682446488 of mailen naar Brigitte@tallshipthalassa.nl

Let op: uw ontvangt uw boekingsbevestiging via e-mail. Er bestaat altijd een kans dat e-mail in uw spambox belandt. Wij adviseren u om in uw e-mailprogramma het adres brigitte@tallshipthalassa.nl toe te voegen aan de lijst van vertrouwde e-mailadressen. Mocht u de mail niet binnen enkele uren ontvangen hebben, neemt u dan contact met ons op.

Go To Top