Wegens veiligheidsmaatregelen van Franse overheid inzake het Corona virus zijn deze reizen geannuleerd

WIJNREIS 2020
Aan boord: Bordeaux 21 juni 2020 20.00 u
Van boord: St. Nazaire 29 juni 2020 10.00 u
Prijs: Euro 1150,- 

 

In het zuidwesten van Frankrijk, aan de Atlantische Oceaan heeft de streek van de Gironde u veel te bieden. Een mild klimaat met veel zon. Een heerlijke plek om tot rust te komen en te ontspannen aan boord van ons comfortabele tallship, eventueel onder het genot van een goed glas wijn afkomstig uit een van de vele wijnhuizen in dit gebied. Vaar met ons mee en combineer een mooie cruise aan boord van Thalassa met het goeds dat Frankrijk u te bieden heeft. Savoir vivre, dat is het motto!
Reisbeschrijving (onder voorbehoud van wijziging, wind en weder dienende):

21.06. 2020 overdag


U kan ervoor kiezen om (voorafgaand aan het vertrek van het schip uit Bordeaux op 22 juni ’s ochtends) Bordeaux te bezoeken of een tour te boeken naar een aantal beroemde wijnhuizen in deze regio zoals Medoc, St.-Emilion of Sauternes. In Bordeaux vindt op deze datum ook het Bordeaux Wine festival plaats, een evenement dat vele bezoekers uit alle windstreken trekt. Voor meer informatie over dit festival kunt u een kijkje nemen op de website: https://www.bordeaux-wine-festival.com
Ook zeer de moeite van een bezoek waard is het Cité du vin, het Guggenheim van Bordeaux.
Vergeet niet om in een locale patisserie te proeven van de Canèles, deze cakejes zijn het symbool van Bordeaux. Canèles zijn verbonden met de wijngeschiedenis van dit gebied, eiwitten werden gebruikt in het productieproces van wijn en de wijnmakers gaven de eierdooiers aan de bevolking van Bordeaux die er de bekende cakejes mee maakten.

21.06.2020 ’s avonds

De gasten komen tussen 20.00 u en 21.00 u aan boord van Tallship Thalassa, afgemeerd in de haven van Bordeaux. Op dat moment is er nog sprake van open schip tot ca. 23.00 u, de bezoekers van het Bordeaux Wine festival kunnen het schip verkennen voordat Thalassa uit Bordeaux vertrekt. De gasten voor de cruise worden welkom geheten aan boord door de kapitein en zijn bemanning en kunnen hun bagage in hun hutten achterlaten.
Het schip vertrekt in de ochtend van 22 juni naar de eerste bestemming van deze reis: Pauillac.

 

22.06.2020

Het schip meert na een paar uren varen af in Pauillac. Deze gemeente is wereldberoemd vanwege de drie premiers crus: Château Mouton-Rothschild, Château Lafite-Rothschild en Château Latour. In Pauillac zijn de landgoederen van de familie Rothschild de voornaamste attractie.
Deze dag is een excursie gepland naar het prachtige Château Cos d’Estournel: www.estournel.com.
Hier vindt een ware onderdompeling in de wereld van Cos d'Estournel plaats. De rondleidingen zijn verdeeld in drie delen; na een grondige introductie in de wijngaard (het hart van de expertise) zullen de gasten de mysteries van de verrassende wijnkelders van Cos d’Estournel ontrafelen om tenslotte hun bezoek te eindigen met een wijnproeverij.
Na dit bezoek zal aansluitend een tour plaats vinden bij een zeer kleinschalig wijnhuis, een tegenhanger van de eerder bezochte befaamde wijngaard.

23.06.2020


Het schip vaart over naar Royan. Royan heeft een grote haven met een prachtige zeeboulevard, een favoriete bestemming van vakantiegangers. In Royan zijn ook de villa’s uit de Belle Epoque te bewonderen. Heel bijzonder zijn de oesterkwekerijen in La Tremblade. Mogelijkerwijs (bij voldoende animo en tegen bijbetaling) wordt er een excursie georganiseerd naar een chateau waar cognac, gin en rum geproduceerd wordt.

24.06.2020


We zetten koers naar de prachtige havenstad La Rochelle (50 nm) waar wij na ongeveer 7 à 8 uren varen aan komen.

25.06.2020


De gasten kunnen een dag in La Rochelle besteden. La Rochelle heeft een rijke geschiedenis. La Rochelle is een fietsvriendelijke stad (meer dan 200 km fietspaden) waar op veel plaatsen fietsen gehuurd kunnen worden. Ook te voet is het nodige te beleven, bij het office du Tourisme zijn wandelroutes te krijgen waarbij deze mooie stad kan worden verkend. Onder meer de oude binnenstad rond Les Halles (de oude overdekte markt uit de 19e eeuw) is een bezoek waard. De smalle straatjes met hun booggewelven zijn bijzonder en maken de stad uniek, het is er aangenaam wandelen en winkelen. De belangrijkste oude straatjes zijn
• Rue des Merciers
• Rue Chaudrier
• Rue du Palais
• Rue du Minage

 

26.06.2020


Overvaart naar Les Sables d`Olonne, ongeveer 4 à 5 uur zeilen.
Les Sables d’Olonne heeft naar verluidt een van de mooiste stranden van West-Frankrijk, bij eb kan meters over het strand gelopen voordat de zee bereikt wordt, het verschil tussen eb en vloed is enorm. Gezellige boulevards met tal van souvenirwinkels en restaurants maken uw vakantie compleet.
Bezoek ook eventueel Les Halles, een overdekte versmarkt waar de Fransen terecht kunnen voor hun groenten, fruit, vlees, vis en uiteraard kazen. Ook interessant is het Quartier de l’Île Penotte, een klein stadsdeel waar de nietsvermoedende bezoeker zonder er erg in te hebben aan voorbij loopt. De huizen in dit wijkje zijn voorzien van de meest prachtige kunstwerken, allemaal gemaakt van schelpen.

27.06.2020

Het schip vaart naar de volgende bestemming: Île d’Yeu (ankeren) , wij bereiken dit eiland na ongeveer 5 à 6 uur zeilen
Het eiland Île d’Yeu was lange tijd de belangrijkste haven voor tonijnvisserij van de Atlantische oceaan. Op dit eiland treft prachtige natuurlandschappen aan, wilde kusten met steile rotsen waarboven het indrukwekkende oude kasteel van het eiland uittorent.

28.06.2020

Overvaart naar St. Nazaire
St. Nazaire, gelegen aan de Atlantische kust, is bekend om zijn scheepsbouwindustrie, het centrum voor de bouw van oceaanwaardige schepen. The Queen Mary II werd hier gebouwd. St. Nazaire wordt ook wel de stad van twintig stranden genoemd, er is in deze stad een ruim aanbod van natuurlijke en culturele attracties te vinden. Aan de kust promenade, vlakbij het centrum, is het goed ontspannen in de charmante 19e eeuwse woonwijken. Bekende wijnhuizen in de regio zijn Château de Ventenac Minervois, Château Cabezac of Domaine du Somail.

29.06.2020


Na afscheid te hebben genomen van de bemanning van de Thalassa gaan de gasten in de ochtend (na het ontbijt) van boord. “On se dit au revoir, et peut-être à une prochaine fois! “

 

Bovenvermelde prijzen zijn per persoon inclusief alle maaltijden, drankjes bij de maaltijden (koffie. thee, melk en water), compleet beddengoed en handdoeken, exclusief alle overige drankjes. De excursie zoals gepland op 22 juni is eveneens inbegrepen in de prijs.

Niet inbegrepen zijn:
– alle overige non-alcoholische en alcoholische drankjes (bier, wijn en whisky);
– de toegangstickets voor de bezoeken aan de diverse wijngaarden;
– extra excursies aan wal of de huur van fietsen ter plaatse .

 

De zeilreis begint en eindigt in Frankrijk. U dient zelf uw reis naar Frankrijk te regelen. Dit is NIET bij de prijs inbegrepen.

 

EILANDEN CRUISE

Aan boord: 29-06-2020 St-Nazaire
Van boord: 09-07-2020 Brest
Prijs: 1500,- p.p

 

29-06 

De gasten komen om 14.00 u aan boord van Tallship Thalassa , afgemeerd in de haven van St. Nazaire.  U wordt welkom geheten door de kapitein en de bemanning. 

St. Nazaire, gelegen aan de Atlantische kust, is bekend om zijn scheepsbouwindustrie, het centrum voor de bouw van oceaanwaardige schepen. The Queen Mary II werd hier gebouwd.  St. Nazaire wordt ook wel de stad van twintig stranden genoemd, er is in deze stad een ruim aanbod van natuurlijke en culturele attracties te vinden.

Nadat alle gasten gearriveerd zijn vertrekt het schip van St Nazaire naar Île de Yeu waar u na ongeveer 5 uur varen aankomt.

Het eiland Île de Yeu was lange tijd de belangrijkste haven voor tonijnvisserij van de Atlantische oceaan. Op dit eiland treft prachtige natuurlandschappen aan, wilde kusten met steile rotsen waarboven het indrukwekkende oude kasteel van het eiland uittorent.

30-06

Het schip vaart over van Ile de Yeu naar de Golf van Morbihan.

De Golf van Morbihan (Mor Bihan is Bretons voor kleine zee) is een golf aan de zuidkant van Bretagne, een binnenzee van ongeveer 20 km breed die 40 eilanden omvat. De Golf van Morbihan is een beschermd natuurgebied. Hier en daar een haventje, een inham, een ongerept stukje strand. Fauna en flora wordt hier aangetroffen in een van zijn meest natuurlijke vormen. Geen toeval dat de Golf van Morbihan erg geliefd is als vakantiebestemming.         

01-07

De gasten brengen de dag door in de Golf van Morbihan. Er zijn twee te bezoeken eilanden (Île aux Moines en Île d’Arz), alle andere zijn privébezit. Auto’s zijn taboe op deze eilanden, er kan ongestoord gewandeld en gefietst worden, ondertussen genietend van de zee, de geuren, de visserijhuisjes en de rust.

Île aux Moines en Île d’Arz: beide eilanden liggen centraal in de Golf van Morbihan. Het grootste eiland is het Île aux Moines, bekend om haar mimosa, camelia en sinaasappelbomen.

Île d’Arz is het kleinere eiland van de twee maar ook hier lopen schitterende wandel en fietspaden over het eiland. Midden op het eiland bevindt zich het pittoreske stadje Arz waar dicht bij elkaar gebouwde huisjes en gezellige pleintjes een mooi beeld van Bretagne geven.

02-07 

 Het schip zet koers naar Belle Île, een vaartocht van ongeveer drie uur. De gasten krijgen na aankomst ruim tijd om het eiland te bezichtigen. Belle Île (mooi eiland) doet haar naam recht aan. Een rustige bestemming, gelegen tussen mooie stranden en spectaculaire kliffen, bonte havens en groene landschappen.

03-07

Een overtocht naar Lorient staat op de agenda. Lorient, stad van kunst en geschiedenis, beroemd om zijn maritieme geschiedenis. Lorient staat bekend als een stad vol attracties, modern, levendig en gastvrij.

04-07

In de ochtend kunnen de gasten nog Lorient verkennen. In de middag zet het schip koers richting Ile de Groix, ongeveer twee uur varen. Het eiland Groix is een echt natuurwonder dat alleen per schip bereikt kan worden, bekend om haar mineralen en haar tonijnvisserij. Het eiland is de thuisbasis van veel verschillende soorten zeevogels. Île de Groix is het beste te verkennen per fiets of te voet,

05-07

Het schip en haar gasten vertrekken naar Concarneau (letterlijk vertaald: Baai van Cornwall), een zeiltocht van ongeveer 4 à 5 uur zeilen. Concarneau bevindt zich daar waar het Engelse kanaal, de Keltische zee en de Golf van Biskaje in elkaar overvloeien. Liefhebbers van architectuur en historie kunnen hun hart ophalen bij het gotische kasteel Chateau de Keriolet. Ook de boerenmarkt Les Halles is een aanrader. Het belang van het havenverleden van Concarneau wordt geïllustreerd door de honderden vissersboten die aangemeerd liggen bij de kades en de drukke visafslag (vanaf 06.30 u ’s ochtends). Concarneau is tegenwoordig de belangrijkste tonijnhaven van Europa.

06-07

We zetten koers naar Douarnenez, een langere vaartocht van 9-10 uren varen. Douarnenez is vooral bekend om haar sardinevangst en haar verbondenheid met de zee. De kades met kleurrijke gevels die voorheen op het ritme van de vissersboten leefden worden nu verlevendigd door cafés en restaurants met terrasjes. Als u interesse heeft in traditionele schepen dan mag u het Port Musée zeker niet overslaan, dit bevindt zich vlakbij Port-Rhu de oudste haven van de stad. Douarnenez is ook bekend om haar prachtige zandstranden waarvan het uitgestrekte zandstrand  Ris het grootste is.

07-07

De gasten brengen een dag in Douarnenez door.

08-07

De reis wordt voortgezet richting Brest. Brest is de op een na belangrijkste bestuurlijke stad van Bretagne en zeker een bezoek waard. De stad heeft zwaar geleden onder de bombardementen van de tweede WO maar heeft zichzelf opnieuw hervonden. Brest werd onlangs benoemd tot Ville d’art et d’histoire (stad van kunst en geschiedenis). Brest biedt een uitgebreid programma aan bezoeken en activiteiten vol cultuur en erfgoed maar weet ook te verrassen met talrijke architectonische parels uit de 20een 21eeeuw.

Het is onmogelijk om Brest te beschrijven zonder de handelshaven te noemen. Een wandeling over de zeer levendige kade Commandant Malbert biedt een van de beste uitzichten over de stad. De mythische schoener La Recouvrance vindt hier haar thuisbasis.

09-07

Na afscheid te hebben genomen van de andere gasten, de kapitein en de bemanning van Thalassa verlaten de gasten het schip om uiterlijk 10.00 u het schip. 

 

PRIJS
Franse eilanden cruise (10 dagen): € 1.500,- p.p.                                   

De tocht is inclusief:
- 10 overnachtingen aan boord in een tweepersoonshut met eigen douche;
- alle maaltijden gedurende de reis (ontbijt, lunch en diner);
- non-alcoholische drankjes bij de maaltijden (koffie, thee, melk en water).

De tocht is exclusief:
- alle overige non-alcoholische en alle alcoholische drankjes (bier, wijn en whisky)
- excursies aan wal.

De zeilreis begint en eindigt in Frankrijk. U dient zelf uw reis naar Frankrijk te regelen. Dit is NIET bij de prijs inbegrepen.

 

Go To Top