Bezoek Terschelling per schip! 

 Bent u toe aan een korte vakantie, niet te ver van huis? Zeil met ons mee naar Terschelling en ontdek de schoonheid die Nederland te bieden heeft!

 


6-9 augustus 2020
Aan boord: Harlingen op donderdag 6 augustus om 20.00 u
Van boord: Harlingen op zondag 9 augustus om 16.00 u
 
Prijs per persoon: Euro 350,-

 

Terschelling, het geboorte-eiland van de Nederlandse ontdekkingsreiziger Willem Barentsz (1550). Sinds 1875 is ook de zeevaartschool Willem Barentsz hier op het eiland gevestigd. Maar daarnaast is Terschelling ook het eiland dat razend populair is vanwege haar prachtige natuur, haar gastvrije bevolking en haar prachtige stranden waar u heerlijk van een dag aan zee kan genieten.

Maak een huifkartocht, ga vissen of maak een lange strandwandeling. Breng een bezoek aan een van de vele musea die Terschelling rijk is (Natuurmuseum en Aquarium museum zijn de bekendste). Paardrijden, fietsen, wandelen, Terschelling biedt u en uw reisgenoten een grote keuze aan sportieve activiteiten waarbij tegelijk het eiland verkend wordt. Met een beetje geluk kunt u aan boord van Thalassa ook zeehonden spotten!

Boek nu een weekeinde aan boord van Thalassa op basis van:

  • 3 overnachtingen aan boord in een tweepersoonshut met eigen douche;
  • alle maaltijden gedurende de reis (ontbijt, lunch en diner);
  • non-alcoholische drankjes bij de maaltijden (koffie, thee, melk en water).

De tocht is exclusief:

  • alle overige non-alcoholische en alle alcoholische drankjes (bier, wijn en whisky)
  • excursies aan wal.

De zeilreis begint en eindigt in Harlingen. U dient zelf uw reis naar Harlingen te regelen. Dit is NIET bij de prijs inbegrepen.

 

Boek deze reis nu online 

Reizen in Nederland

 

Zeilen, zon en zee, een week vol vitamine D!

 


Kom aan boord van ons imposante, dwarsgetuigde Tallship en geniet van het leven aan boord. Waai uit en ervaar de schoonheid van de Nederlandse zee en natuur. Bezoek historische havens en het maritieme erfgoed die ons land zo groot hebben gemaakt. Wandelen, fietsen, musea bezoeken, zeehonden spotten, dagje strand, culinair genot, u hoeft er niet ver voor te reizen. Word toerist in eigen land en zie het moois dat Nederland u te bieden heeft!

 

Het is weer mogelijk om onder voorbehoud weer een verblijf aan boord van Thalassa te boeken! De gezondheid en en veiligheid van onze gasten staat voorop. Wij hanteren de protocollen van het BBZ en de veiligheidsvoorschriften van het RIVM aan boord en hebben de nodige aanpassingen gedaan om een verblijf met uw vrienden en/of familie aan boord mogelijk te maken. 

 In ons aanbod vertrekt en eindigt het schip telkens in IJmuiden. Het hangt af van de windrichting en de weersvoorspellingen of er gekozen wordt voor de noordelijke of de zuidelijke route, dit in het belang van uw vaarplezier en comfort aan boord. Bij elke reis wordt daarom zowel de noordelijke als de zuidelijke route beschreven, de kapitein informeert u aan boord over de definitieve route.

Mochten de reizen in Nederland vanwege overheidsbeslissingen toch onverhoopt niet doorgaan dan kan u er op rekenen dat u uw gedane betalingen retour ontvangt. 

Heeft u zelf ideeën met betrekking tot de invulling van een programma aan boord in Nederland? Wilt u het schip huren voor een  exclusieve tijd aan boord met familie en/of vrienden?Stuur ons een berichtje of neem telefonisch contact met ons op. Wij staan open voor uw wensen en denken graag met u mee! 

 

 Voor meer informatie en reserveringen kunt u ons bellen op +31 (0)682446488 of mailen naar Brigitte@tallshipthalassa.nl

 

Uw veiligheid, uw zorg maar ook de onze:

Per 1 juni as. is het weer toegelaten om, met inachtneming van alle overheidsvoorschriften, een groep (van beperkte omvang) aan boord te ontvangen. Wij zijn dus druk aan de slag gegaan met het implementeren van alle gezondheidsvoorschriften die gelden aan boord van schepen. Ons schip kan met gemak 30 gasten comfortabel ontvangen voor  een meerdaags verblijf aan boord, veiligheidshalve wordt dit aantal terug gebracht naar maximaal 16 personen per reis. Aan boord worden alle gasten uitgebreid geinformeerd over de geldende veiligheidsinstructies. Kortom; zodra u aan boord stapt mag u er op vertrouwen dat wij al het nodige hebben gedaan en zullen doen om u gezondheid te beschermen. 

 Ongeveer een dag voor afvaart ontvangt u van ons een vragenlijst mbt uw gezondheid. Wij vragen u vriendelijk deze lijst thuis te printen en naar waarheid ingevuld aan boord in te leveren. Bij voorbaat dank!

[Inhoud volgt]

 

 

Nederland verkennen per schip, de noordelijke route:

 

 

Zaterdag 16.00 u : de gasten worden in de haven van IJmuiden door de kapitein en zijn crew verwelkomd aan boord van driemastbarkentijn Thalassa

.
Zondag; vertrek naar Oude Schild Texel

Oudeschild is sterk verbonden met het zeeleven in al haar schoonheid en daarbij het enige dorp op Texel dat rechtstreeks aan zee grenst. In het museum Kaap Skil , in het centrum van Oudeschild, maakt u kennis met de jutterij en het maritieme verleden van Texel en meer in het bijzonder Oudeschild.
Maandag: deze dag blijft het schip liggen in Oude Schild.

De dag kunnen de gasten naar eigen inzicht inrichten. Texel is onder meer erg bekend om haar garnalenvisserij, het behoort tot de mogelijkheden om met een vissersboot mee te varen als garnalen gevist worden. Nog een leuke uitstap is een bezoek aan de Texelse bierbrouwerij van Oudeschild. Zeehonden en bruinvissen bewonderen bij Ecomare is ook een aanrader. Daarnaast zijn er uiteraard mogelijkheden om het eiland te voet of per fiets te verkennen, gezien de prachtige natuur die Texel biedt zeker de moeite waard!

Dinsdag: er wordt koers richting Terschelling gezet dat na een dag varen bereikt wordt.

Terschelling, het geboorte-eiland van de Nederlandse ontdekkingsreiziger Willem Barentsz (1550). Sinds 1875 is ook de zeevaartschool Willem Barentsz hier op het eiland gevestigd. Maar daarnaast is Terschelling ook het eiland dat razend populair is vanwege haar prachtige natuur, haar gastvrije bevolking en haar prachtige stranden waar u heerlijk van een dag aan zee kan genieten.

Woensdag: Het schip en haar gasten brengen de dag door op Terschelling.

Maak een huifkartocht, ga vissen of maak een lange strandwandeling. Breng een bezoek aan een van de vele musea die Terschelling rijk is (Natuurmuseum en Aquarium museum zijn de bekendste). Paardrijden, fietsen, wandelen, Terschelling biedt u en uw reisgenoten een grote keuze aan sportieve activiteiten waarbij tegelijk het eiland verkend wordt. Met een beetje geluk kunt u aan boord van Thalassa ook zeehonden spotten!

Donderdag : het schip vaart naar Den Helder. Den Helder is gelegen in het noordelijkste punt van de provincie Noord-Hollands en is aan drie kanten omringd door water. Het is dan ook niet vreemd dat deze stad talloze maritieme bezienswaardigheden heeft, variërend van prachtige lange stranden tot het boeiende Marinemuseum.

Vrijdag: we keren terug naar IJmuiden.

Op Zaterdag ochtend verlaten de gasten in de ochtend (tot 10.00 u) het schip. Het is zeker de moeite waard om aansluitend nog een bezoek te brengen aan IJmuiden.
IJmuiden wordt beschreven als een plaats van rauwe schoonheid. Er is een grote haven waar veel vissersboten, jachten en schepen afmeren. IJmuiden beschikt over ruige stranden waar het goed vis eten is in een van vele strandtentjes of visrestaurants. Er zijn lange pieren waar bezoekers kilometers de zee in kunnen fietsen of wandelen maar ook cultuur in de vorm van bijzondere musea en attracties zijn binnen handbereik.

 

Nederland verkennen per schip: de zuidelijke koers

 

Zaterdag 16.00 u.: de gasten worden in de haven van IJmuiden door de kapitein en zijn crew verwelkomd aan boord van driemastbarkentijn Thalassa

Zondag: Vertrek naar Scheveningen.

In de meest populaire badplaats van Nederland kan u talloze activiteiten ondernemen zoals een bezoek aan Sea Life of u dompelen in de oase van rust van het museum Beelden aan Zee. Uiteraard is het ook mogelijk om een strandwandeling te maken of wellicht een drankje en/of hapje te nuttigen bij een van de vele strandtentjes die langs het strand van Scheveningen gevestigd zijn.

Maandag: Het schip zet koers naar Vlissingen, we waaien goed uit en bereiken Vlissingen na ongeveer een dag varen.

Dinsdag: Verken Vlissingen.

Vlissingen is een stad met een rijke (nautische) historie, Michiel de Ruyter en ook Napoleon hebben hier hun sporen achter gelaten. Om Vlissingen en de maritieme geschiedenis van Zeeland beter te leren kennen is een bezoek aan het MuZEEum zeker aan te raden.
De wandeling 'Verken Vlissingen: stad aan zee' via VVV Vlissingen komt u langs de hoogtepunten van deze maritieme stad. De route is 6 kilometer lang en is goed voor ongeveer 1,5 uur wandelplezier. Voor meer info: https://www.vvvzeeland.nl/nl/vvv-route-verken-vlissingen-stad-aan-zee-oid410950/
Een mooi uitzicht op zee is er ook vanuit het Kraaiennest, onderdeel van het Arsenaal. Dit maritieme attractiecentrum staat volledig in het teken van piraten en zeedieren. Ideaal voor een dag met het gezin.Vlissingen heeft een beschermd stadsgezicht en telt zo’n 300 monumenten in het oude stadscentrum waaronder veel kunst in openbare ruimte. Door de stad samengestelde kunstroutes leiden u langs verschillende kunstwerken verspreid over gemeente Vlissingen. Te vinden op: http://www.kunstroutevlissingen.nl

Woensdag: Naar Breskens.

Met bijna 4 kilometer aan strand hoeft u zich niet te vervelen en geniet u van het prachtige uitzicht en langsvarende schepen. Bezoek de historische Vuurtoren Nieuwe Sluis (hier brandt al sinds 1868 licht en deze toren is nog steeds in gebruik voor de scheepvaart), de Molen van Risseeuw (rijksmonument) of het Visserijmuseum. In het Visserijmuseum leert u over de visserscultuur van Breskens, van het bijgeloof en schepen tot opsporingsapparatuur en vangsten. Verder kunt u in het museum een grote collectie vogels, vissen, schelpen en koralen bewonderen.

Donderdag: Na een dagje varen meren wij af in Hellevoetsluis.

In Hellevoetsluis is veel te zien, te doen en te beleven. Een heerlijke fietstocht over de dijken en langs het Haringvliet, een wandeling door de straten van de Vestinghaven, Varen op het Haringlvliet en ronduit genieten van het weidse uitzicht. in Zeeland is het spotten van zeehonden en bruinvissen in hun natuurlijke omgeving heel goed mogelijk, een bijzondere ervaring!

Vrijdag: Het schip vaart terug naar IJmuiden.

Zaterdag ochtend: de gasten verlaten in de ochtend (tot 10.00 u) het schip.

Het is zeker de moeite waard om een bezoek te brengen aan IJmuiden.
IJmuiden wordt beschreven als een plaats van rauwe schoonheid. Er is een grote haven waar veel vissersboten, jachten en schepen afmeren. IJmuiden beschikt over ruige stranden waar het goed vis eten is in een van vele strandtentjes of visrestaurants. Er zijn lange pieren waar bezoekers kilometers de zee in kunnen fietsen of wandelen maar ook cultuur in de vorm van bijzondere musea en attracties zijn binnen handbereik.

 

Uw veiligheid, uw zorg maar ook de onze:

Corona heeft een grote impact op ons reisaanbod. Sinds kort is het weer toegelaten om, met inachtneming van alle overheidsvoorschriften, een groep (van beperkte omvang) aan boord te ontvangen. Onze belangenorganisatie BBZ houdt zich intensief bezig met het vertalen van alle gezondheidsvoorschriften naar het leven aan boord van schepen. Hierbij moet u denken aan de bekende 1,5 meter regel,
looplijnen/richtingen, grondige hygiëne, gefaseerd gebruik van de keuken en gemeenschappelijke salon. Ons schip kan met gemak 30 gasten comfortabel ontvangen voor  een meerdaags verblijf aan boord, in het licht van Corona wordt dit aantal veiligheidshalve terug gebracht naar 16 personen per reis. Aan boord worden alle gasten geinformeerd over de geldende veiligheidsinstructies, alle protocollen die gelden binnen de Nederlandse Chartervaart worden nageleefd. Kortom; zodra u aan boord stapt mag u er op vertrouwen dat wij al het nodige hebben gedaan en zullen doen om u gezond aan boord te verwelkomen, wij vertrouwen er op dat u hetzelfde doet en alle mogelijke veiligheidsvoorschriften naleeft. Na afloop van de reis hopen wij u nog uitgerust en wel  uit te zwaaien na een week “toerist in eigen land” te zijn geweest.

 

 

 

Whisky en zeilen, een beproefde combinatie!

 

Kom aan boord van het bekende whiskyschip Thalassa, vele jaren trouw aanwezig in Schotland tijdens het Islay festival.  Heel veel gasten gingen u al voor in Schotland maar nu is er de mogelijkheid om de opgedane expertise te ervaren aan boord in Nederland. Met als extra een whiskytasting op zaterdagavond gegeven door Joris Dam, whisky-expert en eigenaar van Dam Dranken te Terschelling. Uiteraard is deze reis ook heel leuk voor degenen die de jaarlijks reizen naar Schotland dit jaar moeten missen en toch weer even aan boord onder whiskyconnaisseurs willen zijn. Dit alles natuurlijk in combinatie met de vrijheid van een weekeinde heerlijk zeilen aan boord van een majestueus tallship!

 

Wanneer:

Aan boord: 10 Juli , 20.00 u

Waar: Harlingen

Van boord: 12 juli 16.00 u

Prijs: Euro 285,-

 Inclusief een whiskytasting van Joris Dam op zaterdagavond.

Er zijn maar 16 plaatsen beschikbaar dus grijp uw kans nu het nog mogelijk is. Deze reis wordt uitgevoerd onder voorbehoud van voldoende boekingen.

Uw veiligheid, uw zorg maar ook de onze:

Per 1 juni jl. is het weer toegelaten om, met inachtneming van alle overheidsvoorschriften, een groep (van beperkte omvang) aan boord te ontvangen. Wij zijn dus druk aan de slag gegaan met het implementeren van alle gezondheidsvoorschriften die gelden aan boord van schepen.  Ons schip kan met gemak 30 gasten comfortabel ontvangen voor  een meerdaags verblijf aan boord, veiligheidshalve wordt dit aantal terug gebracht naar maximaal 16 personen per reis. Aan boord worden alle gasten uitgebreid geinformeerd over de geldende veiligheidsinstructies. Kortom; zodra u aan boord stapt mag u er op vertrouwen dat wij al het nodige hebben gedaan en zullen doen om uw gezondheid te beschermen. 

 

Boek deze reis nu online

 

 Voor meer informatie en reserveringen kunt u ons bellen op +31 (0)682446488 of mailen naar Brigitte@tallshipthalassa.nl

 

 

Go To Top