Zeil mee met Tall Ship Thalassa over de prachtige Schotse wateren naar de beroemdste Single Malt distilleerderijen en beleef het Islay Whisky Festival. Ontdek Schotland en haar eilanden vanaf het water en maak de whiskyreis van uw leven. Thalassa bezoekt ook jaarlijks het Whiskyfestival op Islay om de sfeer van dit wereldbekende evenement te proeven. Speciaal voor deze whiskyzeilreizen is er een goedgevulde whiskybar aan boord. Tevens is een whiskyexpert aanwezig die u zowel aan boord als tijdens de diverse uitstapjes naar whiskydistilleerderijen kan voorzien van de nodige uitleg en expertise. Vele gasten zijn u reeds voorgegaan in de afgelopen jaren. 

In de afgelopen jaren zijn er verschillende artikelen verschenen over onze whiskyzeilreizen:
Lees hier het artikel, geschreven door The Whisky Couple over hun reis aan boord van Thalassa dat in 2016 verscheen in Whisky Passion. 
 
 


WHISKYZEILREIZEN SCHOTLAND  2020
 

 
 
 
Whiskyzeilreis Islay Whiskyfestival 2020: 23 mei - 30 mei 2020 € 1.299,- p.p. 
 
Aan boord: Zaterdag 23 mei 2020 om 14:00 uur in Troon/Schotland
Van boord: Zaterdag 30 mei 2020 om 10:00 uur in Troon/Schotland
 
Prijs is op basis van indeling van 2 personen in een tweepersoonshut. 
 
De reissom is inclusief:

– 7 overnachtingen aan boord in een tweepersoonshut met eigen douche;

– alle maaltijden gedurende de reis (ontbijt, lunch en diner);

– non-alcoholische drankjes bij de maaltijden (koffie, thee, melk en water);

– 1 whiskytasting aan boord begeleid door een whiskyexpert.

Niet inbegrepen zijn:
– alle overige non-alcoholische en alcoholische drankjes (bier, wijn en whisky);
– de toegangstickets voor de bezoeken aan de diverse distilleerderijen;
– extra excursies aan wal. De kosten voor de verschillende excursies bedragen ca. € 100,- per persoon in totaal (deelname is overigens niet verplicht).

De zeilreis begint en eindigt in Schotland. U dient zelf uw reis naar Schotland te regelen. Dit is NIET bij de prijs inbegrepen. Dag 1-zaterdag-vanaf 14.00 u kunt u in de haven van Troon inschepen aan boord van Thalassa. Nadat u kennis heeft kunnen maken met het schip, de bemanning en de andere gasten vertrekt het schip rond 17.00 uur richting Islay. 's Nachts komen we aan in de haven van Bruichladdich.

 
REISPROGRAMMA 
 
Dag 1-zaterdag-vanaf 14.00 u kunt u in de haven van Troon inschepen aan boord van Thalassa. Nadat u kennis heeft kunnen maken met het schip, de bemanning en de andere gasten vertrekt het schip rond 17.00 uur richting Islay. 's Nachts komen we aan in de haven van Bruichladdich.
 
Dag 2-zondag-Bruichladdich festival en overvaart naar Jura
 
Dag 3-maandag- Jura, bezoek Jura distilleerderij en daarna naar Coal Ila waar het whiskyfestival op dat moment plaats vindt. 's Middags vaart Thalassa naar Port Ellen. De gasten kunnen kiezen om mee te varen of voor een verplaatsing over land (bus of auto)
 
Dag 4-dinsdag- Port Ellen: het fesitval bij Laphroaigh. Eventueel kunnen ook nog andere distilleerderijen bezocht worden zoals Ardbeg en Lagavulin.
 
Dag 5- woensdag-Port Ellen. Het festival vindt plaats bij Bowmore en Ardnahoe, te bereiken per openbaar vervoer of met de huurauto van het schip.
 
Dag 6 -donderdag-Overvaart naar Campbeltown, 's middags een tour bij Springbank of Glen Scotia
 
Dag 7- vrijdag- Overvaart naar Arran en daarna naar Troon
 
Dag 8- zaterdag- Tussen 06.00 u en 10.00 u gaan de gasten van boord in Troon. 
Het streven is om zoveel mogelijk van bestemming naar bestemming te zeilen, wind en weder dienende.
 

 

 
 

Whiskyzeilexpeditie 2020: 29  augustus - 9 september 2020 € 1.750,- p.p.


Aan boord:: Zaterdag 29 augustus 2020  om 14:00 uur in Invergordon/Schotland
Van boord:  Woensdag 9 september 2020 om 10:00 uur in Oban/Schotland

De reissom is inclusief:
– 11 overnachtingen aan boord in een tweepersoonshut met eigen douche;
– alle maaltijden gedurende de reis (ontbijt, lunch en diner);
– non-alcoholische drankjes bij de maaltijden (koffie, thee, melk en water);
– 1 whiskytasting aan boord begeleid door whiskyexpert

Niet inbegrepen zijn:
– alle overige non-alcoholische en alcoholische drankjes (bier, wijn en whisky);
– de toegangstickets voor de bezoeken aan de diverse distilleerderijen;
– extra excursies aan wal. De kosten voor de verschillende excursies bedragen ca. € 100,- per persoon in totaal (deelname is overigens niet verplicht).

De zeilreis begint en eindigt in Schotland. U dient zelf uw reis naar Schotland te regelen. Dit is NIET bij de prijs inbegrepen.

REISPROGRAMMA 

 

Dag 1: Zaterdag 29-08- De gasten worden vanaf 14.00 u welkom geheten aan boord van Tallship Thalassa. Na een korte kennismaking zet het schip koers richting Cromarty (afgeleid van de Gaelische woorden crom=bochtig en bati=baai) waar het schip voor anker gaat na ongeveer een uur varen.

Dag 2: Zondag  30-08- Het schip vaart naar Wick. Wick dankt zijn naam aan het Noorse woord vik, dat baai betekent. Dit is een een vaartocht van 60 Nautical Miles (NM)

Dag 3: Maandag 31-08- In de ochtend kunnen de gasten de bekende distilleerderij Old Pulteney bezoeken (website: https://www.oldpulteney.com), daarna  vaart het schip door naar Scapa Bay,  Orkney. Een vaartocht van ongeveer 35 NM. In Scapa Bay aangekomen kunnen de gasten ’s avonds Kirkwall bezoeken, de grootste plaats van Orkney.

Dag 4: Dinsdag 01-09 – De distilleerderijen Scapa ( https://www.orkney.com/listings/scapa-distillery) en Highland Park (https://www.highlandparkwhisky.com) kunnen worden bezocht. In de middag vaart Thalassa haar gasten naar de volgende bestemming: Stromness (afgeleid van het noorse Straumrnes, landpunt bij Hoy Sound). Een bustocht waarmee Orkney en haar belangrijkste bezienswaardigheden worden verkend behoort tot de mogelijkheden.

Dag 5: Woensdag 02-09- We zetten koers naar Scrabster.  Scrabster Harbour is de noordelijkste haven van het Schotse vasteland en is van groot belang voor de Schotse visserij. De plaats heeft 290 inwoners en geniet enige bekendheid als veerhaven naar de Orkneyeilanden. Deze vaartocht beslaat ongeveer 24 NM. ’s Middags wordt de Distilleerderij van Wolfburn bezocht (https://wolfburn.com), ’s avonds  kan per taxi het plaatsje Thurso bezocht worden. Thurso werd ooit door Vikingen gesticht, die er een belangrijke haven van maakten.

Dag 6: Donderdag 03-09- Een relatief lange (125 NM) vaart naar Tarbert op Harris staat op de agenda. Tarbert is de grootste plaats op het eiland Harris, een deel van de Buiten-Hebriden. Het dorp heeft een veerhaven, waarvandaan de veerboot naar Uig op Skye vertrekt. Visserij is naast veeteelt (schapen) de belangrijkste bron van inkomsten. 

Dag 7: Vrijdag 04-09- Een bezoek  aan Harris distilleerderij: https://www.harrisdistillery.com/harris-gin  In de nabije omgeving is ook het wereldbekende Harris Tweed (https://www.thecarlowaymill.com ) gevestigd, ook dit bedrijf kan bezocht worden. Daarnaast kan eventueel ook Abhainn Dearg distillery op Lewis bezocht worden:. (https://www.abhainndearg.co.uk).

Dag 8: Zaterdag 05-09- Varen naar Skye, het op een na grootste Schotse eiland;  de oppervlakte van Skye is vergelijkbaar met de Nederlandse provincie Zeeland

Dag 9: Zondag 06-09- Een dag aan land waarbij Skye per bus verkend wordt. Er zijn bezoeken van de verschillende distilleerderijen gepland. 

Dag 10: Maandag 07-09- De zeilen worden gezet en het schip vaart naar Tobermory, Isle of Mull, het derde grootste eiland van Schotland. Tobermory is de grootste plaats op het eiland, in het noordoosten. Vrolijk gekleurde huizen direct aan de waterkant en veel bedrijfjes met een ambachtelijk karakter (chocolaterie, zilversmid, kunstgalerie, pottenbakker). Indien mogelijk wordt Ardnamurchan distilleerderij bezocht. De distilleerderij is slechts een paar jaar oud en combineert een mix van nieuwe technologie met een sterke nadruk op sympathie en respect voor de lokale omgeving. Er is weinig verspilling en het personeel van deze distilleerderij is erg trots op de samenwerking met de lokale gemeenschap.

Dag 11: Dinsdag  08-09- Een bezoek aan Tobermory, de grootste plaats op het eiland. Vrolijk gekleurde huizen direct aan de waterkant en veel bedrijfjes met een ambachtelijk karakter (chocolaterie, zilversmid, kunstgalerie, pottenbakker). Na een dagje in Tobermory gaat het schip richting  Oban. Oban is een compacte plaats, eenvoudig te voet te verkennen. Ook in Oban zijn veel kleine galerijen en onafhankelijke winkels om in rond te neuzen. 

Dag 12: Woensdag 09-09 10.00u- De bemanning van Thalassa neemt afscheid van haar gasten.

Het bovenstaande programma is afhankelijk van wind en weder, de openingsuren/dagen van de diverse distilleerderijen en te bezoeken bezienswaardigheden. Het kan dus zijn dat van dit programma wordt afgeweken, het doel van bovenstaand programma is vooral om een beeld te geven van hetgeen onze gasten kunnen verwachten van deze reis. 

 

 

 

 

 

Go To Top