Een mijlenmaker is een overtocht voor een gereduceerde prijs, waarbij de gasten actief meehelpen met alle werkzaamheden aan boord.  
Het zijn  tochten waarbij dag en nacht wordt doorgevaren om van het ene evenement naar het volgende te komen. Tijdens de reis leert u van de bemanning het reilen en zeilen aan boord. U draait bijvoorbeeld mee in de wachten en zo kunt u  het leven van een zeilend zeeman zelf ervaren.  Vanzelfsprekend wordt ook de inwendige mens niet vergeten en zorgt onze kok voor uitstekende maaltijden aan boord. Een bijzondere ervaring!

Bekijk hieronder de data of kijk in ons vaarprogramma.
 

2019- Mijlenmaker 1 Overtocht Hamburg/Duitsland - Oban/Schotland

Op zondag 12 mei 2019 vertrekt u met zeilschip Thalassa vanuit Hamburg, Duitsland. Na een tocht van bijna een week over de Noordzee en langs de Schotse kust arriveert u op zaterdag 18 mei 2019 in Oban, Schotland. 
 
Aan boord: zondag 12 mei 2019 om 21.00 uur in Hamburg
Van boord: zaterdag 18 mei 2019 om 10.00 uur in Oban

Prijs € 450,- p.p. inclusief alle maaltijden, drankjes bij de maaltijden (koffie. thee, melk en water), compleet beddengoed en handdoeken, exclusief alle overige drankjes.

 

2019-Mijlenmaker 2 Overtocht Frederikstad/Noorwegen - Invergordon/Schotland 

Op zondag 14 juli 2019 vertrekt u met zeilschip Thalassa vanuit Frederikstad, Noorwegen. Na een tocht van bijna een week over de Noordzee en langs de Schotse kust arriveert u op zaterdag 20 juli 2019 in Invergordon, Schotland. 

Aan boord: zondag 14 juli 2019 om 20.00 uur in Frederikstad
Van boord: zaterdag 20  juli 2019 om 10.00 uur in Invergordon

Prijs € 450,- p.p. inclusief alle maaltijden, drankjes bij de maaltijden (koffie. thee, melk en water), compleet beddengoed en handdoeken, exclusief alle overige drankjes.

 

2019- Mijlenmaker 3: Overtocht Invergordon/Schotland - Husum (Duitsland)

Op maandag 2 september komt u om 14.00 uur aan boord in de haven van Invergordon, Schotland. Diezelfde middag nog vertrekken we nog naar Cromarty (ca. 1 uur zeilen). Cromarty, gelegen op de  Black Isle aan de monding van de Cromarty Firth, is de best bewaarde historische stad van de Hooglanden. Maar Cromarty is meer dan alleen een 18e-eeuws stadje; het biedt ook  zandstranden, ongewone architectuur,  eetgelegenheden, een prachtig landschap, natuur en vogelreservaten van internationaal belang, om er maar een paar te noemen. Het schip gaat hier voor anker voor de overnachting. De volgende dag vertrekken we naar Helgoland, waar we op vrijdagochtend aankomen. Helgoland is een oase van rust. Geen ander eiland ter wereld houdt een vergelijking stand met dit bijzondere natuurmonument.  Waar mensen op het vasteland alleen maar van kunnen dromen, wordt op Helgoland werkelijkheid. Blauwe lucht, zonovergoten dagen en de warme golfstroom die zorgt voor een heel eigen klimaat. Helgoland is het eiland met een unieke en prachtige flora en fauna en een bezoek zeker waard!

Op zaterdag zeilen we richting Husum waar we op zondag  aankomen. Husum, de charmante havenstad aan de Noordzee heeft haar gasten veel te bieden:  een oude binnenstad met nauwe straatjes en sfeervolle steegjes, prachtige huizen met oude hoge façades en aantrekkelijke winkelmogelijkheden. Na een goed nachtrust verlaten de gasten op maandagochtend het schip.

Aan boord: maandag 2 september 2019 om 14.00 uur in Invergordon
Van boord: maandag 9 september 2019 om 10.00 uur in Husum

Prijs € 650,- p.p. inclusief alle maaltijden, drankjes bij de maaltijden (koffie. thee, melk en water), compleet beddengoed en handdoeken, exclusief alle overige drankjes.

 

Voor meer informatie en reserveringen kunt u ons bellen op +31 (0)10 415 66 00 of een email sturen:info@hollandsglorie.nl.

 

 

 
Go To Top